5 Ocak 2015 Pazartesi

HAMZAOĞLU SONRASI G.SARAY VE İLK YARI DEĞERLENDİRMESİ...

 

       Uzun süre ara verdiğimiz yazılarıma bir derbi zaferi sonrası geri dönerek devam ediyorum. Ben yazmayalı hoca değişimi, geçen maçlar, artan performans ve ilk yarının sonuna geldiğimiz 16 haftalık bir maraton gözümüzün önünden akıp geçti.

       Hamza Hocanın gelişiyle artan performans, gerçek kimliğine bürünen yerli oyuncular ile sorunların aslında biraz da hasır altı edilmesi ve hedefe odaklanılması herkes gibi benimde ilk dikkatimi çeken unsurlar oldu. Sistemi değiştiren ve 4-2-3-1 sisteminde ısrar eden, oyuncuları aynı seçmeye çalışan takımda istikrar isteyen bir düzenle pozitif yükselimimiz devam ediyor şimdilik.

        Burağın Umut arkasına geçmesi, Emre Çolağın IQ sundan faydalanma, Sneijderi daha fazla topla buluşturma, A.Telles de sol bekte ısrar etmesi, Hamit ve Olcanı takıma ısındırma çalışması ve Brumayı yeniden ayağa kaldırma çabaları benimde takdir ettiğim ve sadece lafta kalmayan işler olarak bizleri etkilemeyi başardı.

        2. yarıya daha umutla bakıyoruz çünkü bizi bilen, bizi anlayan, nasıl oynamamız gerektiğini algılayan zamanında da o şekilde oynayan bir kadroda kilit rol oynamış, hedefleri büyük, vizyonu geniş bir hocamız ve en azından kötü oynadıklarında bir daha oynayamayacaklarını bilen bir oyuncu topluluğu olacak...

       En büyük eksiğimiz önde kaliteli bir isim artı Hoca da en azından bir alternatif stoper istiyor, önce yapılması gerek tabi ki eldeki kadro şişkinliğini azaltmak, kazandığını hakedenleri kadroda tutmak ancak fazla isteği olmayan başarılı Hocamızın isteğini de yerine getirebilmek bizim açımızdan çok önemli bir etken olacak.

        Zaferler kazanmayı isteyen ve inananlarındır, inanmak ta başarmanın yarısıdır; ben ilk günden beri 4. yıldıza inanıyorum ama artık sanırım Hoca ve takım olarak da hep beraber aynı düşünüyoruz o zaman IT IS TIME TO WIN!!!