4 Temmuz 2015 Cumartesi

ÇAY İÇEN ALMAN; LU LU LUKAS PODOLSKİ


      4 sezon önceydi, yine Ramazan ayındaydık; bir iftar yemeğini beklerken gelmişti haberi KAP'tan. O sırada olmayınca hayalkırıklığı ve bir burukluk olmuştu ancak geçen sezon d.arasında tekrardan olması gereken bir hamle olarak önümüze geldiğinde ise Pandev ve yabancı kontenjanı engel olmuştu.

      Ablası Türk ile evli olan, Türk mahallesinde yetişen, Türk kültürünü bilen; tatilini bile Türkiye'de geçiren bu bizden birinin uyum sorunu çekeceğini tabi ki düşünmüyorum herkes gibi.

      Kariyerine baktığımızda Köln, B.Münih, Arsenal, İnter derken aslında hep sorgulanan bu isim hep üst düzeyde ve milli takımda olmayı sürdürdü aslında herkese cevap olarak. Sol açık, forvet arkası, 2.forvet olarak oynayabilen Alman Panzeri çok yönlü oyunu, güçlü fiziği, kuvvetli sol ayağı ile özellikle öne çıkan oyun tarzında sahalarda boy gösteriyor senelerdir.

      Bize ne katkıları olacak peki, öncelikli olarak kısıtlı gözüken; Yasin-Sneijder uyumu ve Burak bitiriciliğine mecbur hücum gücümüze efektiflik, zeka artımı ve güç getirecektir. Kapanan savunmaların açılmasında uzaktan atacağı şutlarla artı bir de çözüm olacaktır ayrıca en önemlisi bunların dışında isimi ve imajıyla da taraftarı da heyecanlandıracak ekstra bir isim olacaktır sahada.

      Bu sezon Podolski bize biz de ona mecburuz aslında, bu uyum içtiği çaydan yediği lahmacun ve kebaba kadar artarak büyüyecek ve bize çok katkı sağlayacaktır lakin unutmayalım sadece bu isimle bitmemeli bu transfer dönemi, gerisi aynı şekilde devam etmeli çünkü hedefler her sezon bizim için daha da ileri.