21 Şubat 2016 Pazar

                    HEDEF PORTO OLMAK İKEN YOL STEAU BÜKREŞ’E Mİ GİDİYOR



Senelerdir her kulübümüze önerilen bir rol modeldir aslında Porto; aldıkları meblağların çok üzerine yaptıkları satışlar, sürekli buldukları potansiyelli genç yetenekler, değişim ve dönüşüm yaparken de hedeflerden şaşmama, yerel ve lokal başarılarda süreklilik sağlama ile devamlılık hep örnek alınmaya çalışılır yeryüzünde.

4.yıldız sonrası Hamza Hamzaoğlu ve ekibi de yönetim desteği ile yabancı oyuncu serbestliğinin esnekliğinden de faydalanarak; geniş veri havuzuna sahip scout ekibinin önerilerini de dikkate alarak genç potansiyelli isimler üzerine yöneldiler ve sadece bugünün değil geleceğin de ekibini kurmak planlarını hayata geçirmek istediler bir kez daha.

Aslında bu düşünce her ne kadar yabancı kontenjanı olsa da geçtiğimiz dönemlerde de çeşitli evrelerde özellikle de aynı kültür ve ülkeden olan oyuncu seçimleri yaparak denendi ve hep bir seviyede kitlenerek yeterli desteği ve katkıyı sağlamadı. 96’da başlayan genç Romenler; A.İlie, Filipescu, Lutu üçlemesi, Hagi’nin takıma gelmesiyle denenen ve tutmayan Petre, Bratu, Tamaslar, son olarak ta Ünal Aysal projeleri Bruma ve A.Telles olması beklenen, geldiklerinde taraftarı heyecanlandıran ama sonuçları hep hüsran ya da yetersizlikle sonuçlanan hamleler oldu şu ana kadar;  Son projeler olan Jose, Denayer, Carole’da  daha çok olumsuzluk ve yetersizlikle anılmaya devam ediyor maalesef hali hazırda.

Tabi ki bu projelerin getirileri olmayınca ve bunlara da başka yapılan menajer kaynaklı ya da transfer  yapmak için adam almak; takım kimyasını tutturamamak, boşa saçılan paralar ve bakkal hesabıyla yönetilen finansal durum eklenince küçülme lafları bir anda herkesin ağzında dolanmaya başladı, FFP belası tam da kara bulut olarak çökmüşken semalarımıza.

Peki şimdi ne olacak, bu projeler rafa kalkıp hedefler küçültülerek bir anda senelerdir Avrupa’ya nam salmış takım geçmişini arayan, artık sadece mazi olarak hatırlanan bir Steau Bükreş mi olacak yoksa sadece geçiş dönemini mi biraz duraksayarak atlatacak. Bunu tabi ki zaman gösterecek lakin yapılması gereken aslında kimseyi rol model alarak uygulanacak bir proje değil kendi kimliğinle yaratacağın bir düzen ve onu uygulamak olmalıdır ama bunun için önce vizyon sonra da misyon gerekli doğru kişilerle, doğru hamlelerle.