14 Nisan 2016 Perşembe

EVRİM OLMAYACAĞINDAN DEVRİM GEREKLİ EN KANLISINDAN


                Balığın baştan koktuğu, yönetilemeyenlerle dolu bir kulüp haline geldiğimizden dolayı oluşan sonuç aslında pek şaşırtıcı olmadı bizler için. Futbolcu olarak İbra'yı beklerken hiç birşey yapılmadan ibra edilenlerin bize reva görüldüğü bir sezonda bende daha ligin bitmesine 6 hafta kala ve Türkiye Kupasını kazanma ihtimalimiz ortada iken, sihirli değnek dokunmadan fikirlerim değişmeyeceği için yapılması gerektiğini düşündüklerimi aktarmak istedim.

               Florya, evet belki de şampiyonlukların kazanılıp kaybedildiği yer olan burada düzensizlik, rahatlık; oyuncuya bağlı düzen en üst düzeye çıkmış, futbol takımını bir karmaşa esir almış gözüküyor. Gerekeni yapacak, otoriteyi kuracak, ağzından çıkanı dinletecek, gerekirse futbolculara arkadaşlık, abilik edecek bir isim lazım gözükmekte bu yuvaya; ister sportif direktör deyin, ister yönetici ya da profesyonel, adını siz koyun ama biri lazım işte inşaatçı olmayan futboldan anlayan.

            Sonra tabi ki teknik direktör ve ekibi konusu mühim olarak gözükmekte, kulübün ve taraftarın hedeflerini kaldırabilecek, anlayabilecek; basının kolayca ezemeyeceği, söylemleri doğru ve dik, düşse de ayağa kalkmayı bilen, eldeki hamuru iyi işleyen, kulüp genlerinde olan hücum felsefesini oynatacak bir isim gerekli; piyasada böyle hocalar mevcut tabi ki ben yazmayayım lakin herkesin aklında siluetler belirmiştir sanırım.

           Takıma gelince ise Avrupa'dan men ve maddi sıkıntılarımızı düşünerek minimum takviye maksimum fayda ile neler yapabiliriz diye çok kafa yordum ama en az transfer rakamı bile normale göre düşününce çok gözüküyor şu anda.

          Direkt ve alternatif isime her pozisyonda ihtiyaç duyan takımımıza herhalde bir tek kaleci almasak kimse sesini çıkarmaz gözüküyor şu anda, Muslera, Cenk ve altyapıdan gelecek 3. bir isim yeterli gözükmekte gelecek sezon için şu anda.

          Stoperde ise isim çok ama kalite yok olduğundan Chedjou yanına Denayer'in yolcu olmasını gözönünde bulundurup, Semih'in de sağ bekte bile daha iyi oynadığını dikkate katarak, en az 1 sert ligimize uygun stoper, olursa ikinciyle de takviye ederek orayı kuvvetlendirme gerekliliğimiz gözükmekte. Hakan'ın yaşı artık ilerlediği ve Koray'ın ise potansiyeline bir türlü güvenilmediğini düşündüğümden dolayı Emre Can için ise şüpheli olduğumdan 2 takviye sanırım en doğrusu olacaktır.

         Beklere gelince ise M.Linnes hücum beki olarak savunma yönünün zayıf olması, Sabri'nin biten kontrattan dolayı artan göbeği bize oraya bir isim için boş kapı bırakıyor yine; solda ise A.Telles aranmaya devam ediyor L.Carole kapasitesi sınırlı kalıyor, Olcan bek değil iken oraya da bir hamle yapmak ihtiyacını ortaya koyuyor.

        O.Sahada ise iyi giden çark bozulduğundan Melosuzluk ve Melo sonrası Selçuksuzluk 2 sert isimin mutlak alınmasını, Bilal'in ise alternatif olarak katkı vermeye devam etmesi gerekliliğini ortaya koyuyor. Donk ise üzerine para verilmeden gönderilir diye düşünüyorum ya da çöpe atılan paralara eklenen yenisi olarak kayıtlarda yer alacak.

        Sağ ve sol açık yani 7-8 numara olarak tabir edeceğimiz mevkide ise Bruma ve Amrabat'a bile hasret kalmış, Sinan Gümüş ile biraz heyecanlanmış, Yasin'in top ezmeleriyle hayıflanmış birisi olarak en azından 1 Keita tarzı kanat taraftarı da tribüne çekecek, Podolski'yi de kanata çekerek daha verimli kullanabilecek hale getirmeliyiz.

        Forvet için ise Drogba'dan Umut'a uzanan hazin yolculuk sürecimizde hem direkt takıma katkı sağlayacak üst düzey bir isim hem de alternatif olarak alınacak ikinci hamle ile şampiyonluk için kaliteli golcusü çok olan takım kazanır kuralına uyum sağlamamız gerekmektedir.

       Herkesin görüşleri farklı olacaktır tabi ki lakin benim şahsi kanaatim sayısal olarak ta minimum 8 kaliteli hamle bize elzem olarak gözükmekte, gidecek isimler ise mi; yazmakla bitmez rehabilitasyon merkezi ve salonumuz daha fazla şenlenmez umarım ama tabi ki bu hamleleri yapmak vizyon gerektirir, var mı derseniz... G.Saray'ın olduğu heryerde UMUT vardır derim.