23 Mayıs 2018 Çarşamba

NASIL DEVAM ETMELİYİZ-2



       16.Haftanın bitimi ile geçte olsa başlayan hikaye, 21. şampiyonlukla taçlanan bir sezon. İmparator etkisi, kazanma kültürünü tekrardan hatırlayan ve hatırlatan sinerji; değişen başkan ve yönetimle oluşan birleşme duyguları ve G.Saray büyüklüğünün dosta düşmana gösterimi bu sezonun kısaca özeti oldu diyebilirim.

       Yerel başarıların araç, yurtdışı başarıların amaç olduğu ve bunu unuttuğumuz 2 sezonun ardından tekrardan yerimize geri dönerek gelecek sezonun heyecanı hepimizi sarmışken artık daha kalıcı ve doğru neler yapmalıyız kısaca onları paylaşacağım bu yazımda sizlerle.

        Öncelikle belirtmek istediğim ve üstüne basacağım vurgu Fatih Hocanın yapacağı tüm hamlelerde kayıtsız şartsız hatta sorgusuz destek olacağımdır; olunması gerektiğidir. Kendimce de öncelikle 2 ana kriter üzerinden gidilmesi gerektiğini düşünüyorum, takımın gençleştirilmesi ve kalitenin arttırılması olmalı yapılacak hamlelerde ki kıstas.

        Tabi ki henüz FFP kriterleri tarafımıza ne şekilde yansıtılacak bilmemekle birlikle sözleşmesi sona eren isimlerden yolumuza devam etmemiz gerekenler olarak sadece Donk'u söylemek geliyor aklıma; Yasın, Eray, Carrasco (Hoca yedek yabancı kaleciye sıcak bakmıyor), Lato, Balta, Koray(potansiyeli var ancak tercih edilmiyor) ile yollar ayrılıp maaş bütçesinde yer açmak ilk aklıma gelen hamleler.

          Kiralık isimlerden her ne kadar Naga tam da hocanın istediği sol bek olmasa da gösterdiği performans ile makul fiyata kadroya katılıp Denayer'de ben her ne kadar yeterli görmesem de hızlı stoper seven teknik kadro tercihinden dolayı gelecek sezonda en azından kadroda olmalıdır. Kiralık verdiğimiz isimlerden İsmail Çipe kadroda yedek kaleci rotasyonunu güçlendirebilir, Carole fizik gücü ile hoca tarafından tekrardan gelişebilir, Cavanda ise en azından piyasasıyla yine başka yerlere gönderilebilir  ayrıca Tarik için kulüp bulmak Tolga konusunda kesin çözüm getirmek, Ahmet Çalık'ı daha çok rotasyona sokmakta diğer detaylar olarak eldeki kadro için yapılacak işler olarak gözükmektedir.

         Gençleri tabi ki unutmadım ki Fatih Hocadan her gelişinde yaptığı gibi bu seferde kadroya altyapı hamlesi bekliyorum ki Ozan Kabak'ın oyuna girişi bizi bu konuda daha da umutlandırdı. Takımla antremanlara çıkan Celil Yüksel, Atalay Babacan, Ali Ülgen, Recep Gül, Yunus Akgün gibi isimlerden de yapacağı ve sunacağı süprizler takımın geleceğinin inşası açısından çok önemlilik arz etmektedir.

        Peki eldeki bütçeye göre en elzem bölgeler nereler ve nereler daha da güçlendirilmeli biraz da ondan bahsedeyim. İlk hamle orta sahaya gelmeli bence, N'Diaye sonrası Donk'un dönüşümü ve Selçuk'un yükselişi olmasa çok eksik kalacağımız bölgeye oyunun iki yönünü de oynayan kaliteli bir isim mutlaka eklenmeli hatta bu sayı gerekirse arttırılmalıdır. Sonra sol açık diyeceğimiz 8 numaraya Garry'den ve Feghouli'den de daha fazla verim almak ve ekonomik kullanmak için iki ayağını birden kullanan hızlı, direkt kaleye top taşıyan bir hamle gelmelidir ki 24 yaş altı bir isim benim ilk tercihim olurdu. Ayrıca stopere ayağı yere sağlam basan topla arası iyi, hava toplarına hakim kaliteli bir stoper, Gomis yanına Eren'in de kadroda tutulup topa daha çok hükmedebilen ve topla kateden güçlü, skora da katkı yapan bir kalite transferi yapılması gereken 4 önemli dokunuş olarak gözüküyor.

        Ben Fatih Hoca, scout ekibi ve yönetim ortak hamleli olarak gelecek sezonun daha güzel ve kaliteli devam edeceği kanaatinde ve düşüncesindeyim, biz taraftar olarak bu sezon yaptığımız pozitif sinerjiyi arttırarak devam ettirmeli ve gücümüzü herkese sürekli göstermeliyiz. Zaten artık gerçek yerimize geldik orada alınmayan tek kupa için sabırlı hareket edip bir olmalıyız; inan edinerek başarı gelecektir çünkü biz bir halatı birlikte çekenlerin kulübü, ilklerin ve enlerin doğduğu yeriz.