7 Şubat 2019 Perşembe

GECİKEN DEĞİŞİM BEKLENEN DÖNÜŞÜM


                Yaklaşık 3 senedir belki de en çok duyduğumuz kelimeleri Galatasaray ismiyle en çok yanyana gelenler; FFP, transfer ve forvet olarak sıralayabiliriz. Sancılı geçen sezon başı transfer dönemi yapılmak istenenler ve yapılamayanlar, sonucunda oluşan kayıplar ve sorumluların aranması, tartışılması derken devre arasına kadar gelip yeniden uykusuz gecelerle tamamladık ya da başladık bu sürece diyebiliriz.

                 Yapılan 6 hamle ile geciken değişim süreci karları ve kazançları ile neler gösterecek göreceğiz lakin biz kağıt üzerinde konuşulanlar üzerinden biraz tartışalım en azından ben kendi fikirlerimi sizlere anlatayım dedim. En çok ihtiyacımız olan sokakta ki vatandaşın dizilere konu ettiği forvet transferi 2 hamle ile yapıldı bu dönemde. 10 milyon Euroluk Diagne hamlesi Kostas ile taçlandırılıp ceza sahası içerisi tehlikeli bir hale gelirken takımın buna uyumu için gereken kanat topları taşıma, onları topla buluşturma hamlesi ise eksik kaldı diyebiliriz.

                Defansın göbeği Ozan'dan gelen para ile daha genç, atletik ve umut verici oldu lakin Marcao, Luyindama hala yedeklenemediğinden olası eksiklik ve sakatlık konumunda yapılması gereken desteğin de gelecek sezon mutlaka yapılması gerekmektedir. Orta saha aynı kalırken hatta Emre Akbaba geri dönecekken bile üst düzey tempo ve kalite gereksinimi mevcut olup yaratıcılık konusunda forma numarası 10 kendisi 8 olan Belhanda sorgulanmaya devam etmektedir.

                 Musleranın korkutan form durumu İsmail'in beklenti üzeri verdiği güvenle şu anda rolantide olsa da mutaka oraya da bir takviye gereksinimi mevcut olup, en iyi bölgemiz olan sağ bek ve Naga ile güvende olan sol bek rotasyonları da yaş olarak alarm verip gelecek seaon için gençleşme ihtiyacı hissedilmesi mümkündür.

                Sezon sonunda ben en az devre arası kadar takviye, gençlik ve dinamizm bekliyorum, satıp almak gereksinimi eldeki fiyatı olan isimlerin gitmesi anlamına gelecektir lakin doğru yapılanma bizi gelecek için daha rahat bir yola sokacaktır ki sonuçta İmparator ve ekibi de bizim gibi düşünen, bize güven veren bizim gibi hisseden bir ruhla bunu çözüme kavuşturacaktır, güzel günler gerçekten yakın bize de meşaleyi yakmak kalıyor yine.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder