31 Mayıs 2014 Cumartesi

4.YILDIZ İÇİN KENDİMCE PLAN PROGRAM...

 
     
        Evet bir sezonu daha bitirdik; şimdi gelecek sezon neler yapılmalı, nerelerde değişiklik olmalı, kim gelmeli kim kalmalı kısa ve sizi sıkmadan bir analiz yapayım dedim.

1-) HOCA KONUSU

     Mancini konusu var tabi ilk olarak, başarılı mı başarısız mı; yeterli mi yetersiz mi tartışmaları arasında bir sezonu tamamladı ve yaptıkları yapamadıkları ortada. Bence bu sezon çok önemli olduğundan riske girmememiz lazım , ya bizi tanıyan bizi ve bu ligi bilen hemen eleştirilemeyecek, oyuncuları kontrol edebilecek bir hoca ki bu işaretler hep Lucescuyu gösteriyor ya da hocaya istediği bütçeyi ve imkanı verip kalmasını sağlamak ki ben Manciniye verilmesi gereken bir bütçe ve imkanlar olduğunu düşünüyorum. FFP tüm takımları artık zorlayacak o yüzden en azından istediği birkaç isim alınarak kadro şablonunu istediği düzeye yakın kurmalıyız.

2-) YABANCI KONTENJANI

     Avrupanın sayılı ülkelerinden sadece Rusya'da ve ülkemizde olan bu müthiş ! kontenjan saçmalığı tabi ki bizi çok etkileyecek bu sezonda. 5+3 denen safsata sanırım bu fenerasyon olduğu sürece de değişmeyecek. Elde olan 11 yabancı ki Drogba,Burdisso ve Elmandersiz en az 3 yabancının gönderilmesi anlamına geliyor. Düşündüğüm çözümler ise aşağıda sizlerle paylaşayım hemen.

3-) KALİTELİ YERLİ TAKVİYESİ

     Bu kontenjan saçmalığında uçuklaşan yerli fiyatları elimizi çok zorlamakta o yüzden önce yapılması gerekenler; kaliteli gurbetçilere el atıp takıma kazandırmak takım ihtiyacına göre. Hiç yabancı alamayacagımızı düşünelim o zaman ilk önce Drogba yerine bitiriciliği yüksek bir isim almayalıyız oraya ki ilk sıraya tabi ki Mevlüt ü koyuyorum hemen.
     İki kanatta birden oynayan kaliteli yerliler ligimizde zaten bir elin parmağını geçmeyecek kadar ama Olcan, Gökhan Töre benim için ilk iki sırada alınması gerekenler olarak gözüküyor y.dışından da Bilal B. ve Aras Özbiliz hemen aklıma gelenler.
   
     Box to box olarak da Tolgay hemen aklıma geliyor, Gökhan İ., Nuri gibi daha pahalı alternatifler de var tabi ya da Bilal Kısa gibi daha tecrübeli. Bu isimlerin hepsi bence Selçuk- Melo ikilisine hem alternatif hem tehdit oluşturacaktır.

     Sağ bekte varlık içerisinde yokluk çeksek te Tarık ya da Şener transferleri orayı daha da güçlendiriken solda performansı sürekli artan İshak bizi daha da rahat bir rotasyona sahip kılacaktır.

     Stoper olarak ta yerli alınmak isteniyorsa tek alternatifim var Ömer Toprak; onların dışındaki isimler rotasyon oyuncusu olur diye düşünüyorum; kısacası en az 3-4 kaliteli yerli bu takımı seneye hiç yabancı transferi yapamasakta ligde zirveye taşır ama ben asla ligle sınırlı kalan başarılarla memnun olmam onun için mi; işte birazda yabancı takviyesi gerekli onu da şöyle paylaşayım sizinle.

4-) AVRUPA İÇİN GELSİN ÇİLEKLER MEYVELER

     Elde var 11 yabancı en az 3'ü gitmeli hatta asıl hedefi Avrupa olan biz için daha fazla göndermeliyiz ki almalıyız; o zaman kimler gitmeli öncelikli olarak. Kalması gerekenler Muslera, Melo, Sneijder, A.Telles elde var 4, Eboue bu sezon ki düşen performansı, Hayrovic yaptığı tavırlar, Dany kapasitesinin yeterli olmaması gerekiyle gönderilmesi gereken ilk oyuncular olarak gözükmekte. Amrabat ise kapanan savunmalara karşın değilde daha açık ve daha az baskıyla oynayan takımlara karşı etkili olduğundan bizde yapacakları sınırlı olabilir kanaati ve Chedjou kalitesini bildiğimiz için sakatlıklardan ötürü beklenen performansı gösteremese de son zamanlarda artan formuyla kararsız bıraktı beni. Ontivero da yaşından dolayı daha fazla imkan bulacağı takımlarda oynayabileceğinden dolayı kiraya verilmeli Bruma ise eğer hazır hale gelecekse kampa kadar kesinlikle kullanılmalı. Bence bu takıma 2 yabancı alınmalı en azından nereye derseniz ilk mevkii kesinlikle savunmaya tecrübeli özellikle de sol stoper oynayan bir isim alınmalı  misal PSG'den Alex gibi; sonra da yerli durumuna göre ya bir kaliteli lider vasıflı bir forvet; Eto'o  gibi misal ya da iki kannatta da oynayabilecek bir kaliteli isim J.Menez, Nanni vs gibi.

5-) İLKLERİ BİZ YAPARIZ TARİHİ BİZ YAZARIZ

     3. YILDIZI da biz taktık ilk rütbeyi biz almıştık, şimdi sıra 4. YILDIZDA; o yüzden yapılması gerekenler herkesçe farklı olabilir ancak önce yapılması gerekenler kenetlenmek ve takıma hocaya sahip çıkmak sonrası zaten daha kolay olacaktır. 3 kulvarda birden yine yarışacağız ve ona göre kendimizi hazırlamalıyız sanırım herkeste bunun farkındadır; zaman kazanma zamanı MAYISLAR bizi bekler...

18 Mayıs 2014 Pazar

KÖTÜNÜN İYİSİ BİR SEZON...


                  2013-2014 Sezonu için söylenecek  en güzel laf aslında kötünün iyisi; geçen sıkıntılı bir süreç, hoca değişikliği ve ilginç enstantanelerle dolu macerası bol bir sezon...

                 Kısa hatlarıyla gözden geçirdiğimizde 2.'nin direkt Ş.ligine gittiği bu sezonda alınan 2.lik, 9 sezon sonra gelen kupa ve Ş.Liginde karlar altında grupta önüne geçilen bir Juventus sonrası Avrupa heyecanının ilk 16'ya taşınması.

                Aslında sezona en büyük favori olarak başlayan son 2 sezonun şampiyonu kötü bir başlangıç, yönetim değişikliğinin hoca yönetim karmaşasına yol açması ve değişiklikler sonucu farklı tarzda bir anlayışla devam edilmesi, d.arası gençleştirme çalışmalarıyla şu an geldiğimiz nokta.

               Şimdi ise analiz zamanı, en doğru analizin yapılıp, en doğru hamlelerle hem 4.yıldız hem de Ş.Liginde yine yapılması gerekenleri yapıp en azından gruptan çıkmak için kadro yapısının oluşturulması. Manciniyle mi yoksa başkasıyla mı göreceğiz ama ben kendimce analizimi yapıp gereken yapılması sonucu başarılı olunacağını düşündüğüm hamleleri burada yazacağım şimdilik G.Saray layik olduğu yerde 13.kez Ş.Liginde yine yani kuruluş hedefine bir kez daha çok yakın olacak artık.

8 Mayıs 2014 Perşembe

15.KEZ TÜRKİYE KUPASI BİZİM...


        Süper Kupayla başlanan bu sezonu yine bir kupayla kapatıyoruz. Çok tartışılan bu sezonun ardından çok eleştirilen, gidip gitmeyeceği tartışılan Mancininin ilk kupasını alması da önemli bir ayrıntıydı dün akşam için.

        Çok iyi oynamayan hatta topu rakibe veren bir takım vardı akşam; Sneijderin yaratıcılığı dışında o.sahada mücadele eden ve Burağın önde yalnız kaldığı bir oyun oynandı, sağ kanadı çok etkisiz ve rakibe pozisyon veren sol kanadı saman alevi gibi olan yavaş ve temposuz bir maç oldu bizim açımızdan. Rakibe pek pozisyon vermemek ise en önemli artımızdı neyse kazandığımız kupadan sonra eleştirmemek lazım pek ama sonuca göre yorum yapmadığımdan aklıma ilk gelenleri söyleyeyim dedim.

       Bu kupayı en çok kazanmış takım olarak 9 sene çok olmuştu kazanmayalı, ben üniversitede Olimpiyatta son kupada staddaydım şimdi de sevince ortak olmak çok güzel oldu, Konya'da kazanmamıştık kupa oralarda da bir hatıramız oldu.

      Şimdi kaldı 2 maç hem de çok önemli iki maç, bazılarının kaderini bizde ki kariyerini etkileyecek bu maçlar sonrası gelecek seneyi ayrıntılı konuşuruz ancak sevinmeye pek zaman yok şu anda, yalnız kazanılan maçta hataları görüp sonu iyi bitirmek belki de geçici bir güzel hatıra bırakacak ilerisi için bize ya da olumsuz unutulası bir sezon.

5 Mayıs 2014 Pazartesi

TÜRK SPOR TARİHİNİN TÜM BRANŞLARDAKİ EN BÜYÜK TAKIMI...


             Öncelikli olarak kendilerinden özür dileyerek başlıyorum bu büyük yüreklilerden, çünkü yaptıkları yapılacak başarılması kolay olacak şeyler değil. 5 tane Ş.Ligi Şampiyonluğu, 4 Kıtalararası Şampiyonluk, 7 Lig Şampiyonluğu; yok yok Barcelona, R.Madridden bahsetmiyorum G.Sarayımızın Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımından bahsediyorum.

             İmparator Sedat İncesu önderliğinde bu Engelsiz Aslanlar ve yaptıklarından gururla bahsedilmesi gerekirken spor sayfalarının ücra köşelerinde azıcık, ufacık bir yazı ile bahsedilmeleri de zaten futbol odaklı spor mantığımızın bir sonucu lakin tarih asla unutmaz yapılanları unutmayacaktır da.

              G.Sarayımızın müzesine bir Avrupa Şampiyonluğu daha getiren bu koca insanlara ne kadar teşekkür etsek az, inananların neler yapabileceğini göstermek bu olsa gerek hem de o forma varken imkansız biraz zaman alıyor gerçekten sadece.

THEY ARE LEGEND! (HUNHARCA)






        Evet gerçekten onlar bir efsane oldular artık, sadece bizim için değil Türk Spor Tarihinin Bayan Basketbolunda GELMİŞ GEÇMİŞ en büyük ekibi oldular; bir G.SARAY takımına o kulübe o armaya yakışır bir şekilde.


 
    Tarihi biz yazarız, kupaları biz alırız demiştik, kuruluş amacımız belli ancak bazıları anlamamış olacak ki HUNHARCA anlattık onlara; önce Türkiye Kupası finalinde sonra Avrupa Ligi finalinde yetmedi Türkiye Ligi finalinde. 3 kupa alan tek TÜRK TAKIMI olan bu yüce kızların önünde saygıyla eğiliyor, başta Ekrem Memnun olmak üzere tüm teknik ekip ve efsanelere sevgilerimi iletiyorum.