23 Ağustos 2016 Salı

Tam Derdimiz Çok Derken Derdi Yok Etti

     
      2016-2017 sezonuna bir Pazartesi akşamı stadda gireceğiz diye beklerken Konya'da yapılanların bize mal edildiği bir Karabükspor maçıyla merhaba dedik.İnanılmaz nem ve sıcaklık sebebiyle Şampiyonlar Ligi saatinde başlayan karşılaşma bize ister istemez eski günlerden bir hatırlatma olur mu beklentisi içine soktu hepimizi.

      Beklenen 11 ile maça başlayan JOR, beklenen baskıyla başlayamayan bir G.Saray vardı yine Süper Kupa maçında olduğu gibi; yepyeni bir Karabükspor ise hem kağıt üzerinde hem de sahada olmuş bir takım gibi etkili ve sağlam duruyordu.

      Sinan'ın sağ kanatta defansa yardım etmemesi Linnes'i çok etkisiz kılıp rakibin 2 Rumen oyuncusunun sürekli bildirmelerini rahatlatmış; oturmayan defans anlayışı rakibe pozisyon verme alışkanlığını devam ettirmiş, hazırlık maçlarında gözüken kişisel performanslarda sertlik karşısında ortaya çıkmayınca yavaş oynama hastalığımız da buna eklenince özellikle ilk yarıda sıkıntılı bir başlangıç yapmış olduk bizim için.

      Sabri'nin girmesinin sağ kanadı az da olsa toparladığı, Tolga'nın koşu mesafesinin yanına etkinliğini arttırdığı, Eren'in ileride topu tutmaya başlamasıyla biraz kıpırdanma olsa da Selçuk'un etkisiz ve ağır oyunu, Sinan Gümüş'ün boyattigi saçlardan sonra anlamsız düşen performansı, Bruma'nın hala hazırlık kampında kalmasının dışında gereğinden çok koşup yapması gerekenleri yapmasına engel olan ekstra eforu sarfeden Wesley sola da geçince iyice ortadan kaybolup bir puan bizim için iyi dediğimiz anlarda sıkışan oyunu açmak için önceden de yaptığımız Chedjou'nun çıkışıyla Eren'in en iyi yaptığı işlerden biri olan kafa golü bize 3 puanlı bir başlangıç ikramiyesi oldu diyebiliriz.

      Daha transfer sezonu bitmedi beklenen hamleler mevcut, takım henüz hazır değil ve 2 önemli hamle sakatımızın olduğu şu ortamda eleştirmek için erken olduğunu düsünenlerdenim; bazı şeyler değiştirilmeye çalışılıyor onu da görüyorum o yüzden doğum sancıları çekiyoruz diyebilirim şu an için. Daha iyi olacağız ve daha da iyi olmak zorundayız zaten çünkü asıl amaç olan Şampiyonlar ligi için aracı olan ligi en üstte bitirmeliyiz; sportif başarı ve kupalar bizim olmazsa olmaz kriterimiz ki bunda da süreklilik sağlamalıyız çünkü biz G.Saray'ız!

4 yorum:

  1. seyircisiz ve aşırı nemli bir ortamda oynanan maç için ağır eleştiri yapmaya gerek yok bence de. bu maç eksiklikleri güzel gösterdi. kişisel performanslar da artacaktır elbette. tek çekindiğim kişi ise sinan gümüş, performansı çok kötü, sanki mantalite olarak komple değişmiş gibi duruyor. oysa en beğendiğimiz ve beklentide olduğumuz oyuncuydu. umarım kısa sürede toplarlar ve katkı sağlar.
    eyvallah..

    YanıtlaSil
  2. eksikleri görebildiğimiz hazırlık maçı kıvamında bir maç oldu tabikide 3 puan önemliydi, Eren tam 4-4-2'nin forveti umarım çift forvettede deneriz bir kupa maçında daha başarılı olucaktır. Josue katıldı sadece Diarra kaldı onu bekleyeceğiz bakalım, hayır haber..

    YanıtlaSil
  3. Doğru söze ne hacet. Defansı ve organize şekilde atağa çıkmayı çözmeliyiz.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil