1 Eylül 2016 Perşembe

Manuelden Otomatiğe Geçiş İbareleri

   
     Evet G.Saray'da transfer bitmez ama transfer sezonu sona erdi ve 2016-2017 kadromuzda en azından devre arasına kadar şekillenmiş oldu. Yapılan 8 transfer var ki bunlardan birisi hemen kiraya verildi 2'si ise kiralık olarak geldi, 14 oyuncu ile kiralık, satılık ya da sözleşme feshi şeklinde yollar ayrıldı ve değişim yolunda önemli mesafeler alındı diyebiliriz.

    Avrupasız bir sezonda FFP belası da başımızdayken bence 14 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek geçtiğimiz sezona göre çok daha dengeli ve kaliteli bir kadromuz oluşmuş oldu peki bu hamlelerin bize ne kadar faydası olacak ve ne denli doğru kısaca toparlayalım burada.

     Kalede en iyisi bizde olduğundan ve yedeği de bence yeterli olduğundan takviyeye ihtiyaç duymadık ve yolumuza aynı şekilde devam ettik ki bence yapılması gereken de buydu zaten; 3. Kalecimiz Eray ile ilgili ise Hollandalı yeni kaleci yetiştirme üstadı ne kadar gelişim göstermesini sağlayacak hep beraber göreceğiz.

      Defansa Serdar Aziz hamlesi maliyeti nedeniyle çok tartışıldı, milli takım Stoperi olsa bile yerli stoperlerin yeterlilik seviyesinin şüphesi hep içimizde lakin yanında bir lider isimle ben faydalı olabileceğini düşünüyorum ki bu isim Chedjou'mu derseniz bence değil hatta Hakan Balta daha uygun düşer diye düşünüyorum.

      Sağ bekte hala inatla iyi olmasını beklediğim savunma yapamayan Linnes yerine ya da önüne potansiyeli mevcut ama istikrarı meçhul Cavanda hamlesi bence yine de doğru bir hamle olarak gözükmekte en azından ben JOR adam eder orayı kanaatindeyim.

       En sorunlu bölgelerimizden biri olan ön  libero da sevinçle yolladığımız Donk bence ilk büyük artımız. Tolga ise bence bu senenin en önemli transferlerinden biri olacak hem mücadelesi hem de gelişimiyle. De Jong ise hem tecrübesi hem hırsıyla oraya kalite katacaktır.

       Oyunu çözmedeki sorunlarımızı Josue hamlesi ile daha da basite indirgeyecegimiz bu sezonda Bruma yeni transfer gibi bizlere kanatlardan hız gösterileri yapacak, her ne kadar sezona iyi başlamasa da çok iyi işler yaptığını bildiğimiz Sinan, akıllanma ibareleri gösteren Yasin ve geçen sezonun en iyisi Poldi'de oraları sağlama aldığımızı bize rahatça gösterecektir ilerleyen zamanlarda.

       Hepimizin hava ve su kadar ihtiyaç duyduğu, özlemle beklediğimiz forvet hamleleri de Umut'un gidişi ve Eren gibi seneler sonra pivot santrafor gelişiyle tam düzelmişken Sigthorsson orada hem alternatifimizi hem de kalitemizi arttırmış oldu.

        JOR yönetimde takım yaş olarak ta gençleşirken pas oyunu, hız, göze hoş gelen duran top organizasyonları ile de daha da gelişecek ve her kötü sezonun ardından yeniden doğduğumuz gibi bir tepki vereceğimizi düşünüyorum.

        Geçmişi unutup umutlu girdik ve devam ediyoruz bu sezona, eksikler var mı bence var örneğin sol bek alternatifsizliği, orta sahada yaş ortalamasının yüksekliği, defansta lider oyuncu eksikliği gibi ama WİNNER özelliğimiz ile daha da gelişen birbirini tanıyan bir ekip olunca önümüz açık gözükmekte şu anda; favori miyiz derseniz ben G.Saray'ın olduğu heryerde biz favoriyizcilerdenim...
 

4 yorum:

  1. eyvallah.. çok güzel tespitler. fakat ben yine diyorum ve umarım yanılmam; en güzel transferimiz JOR bence. gün geçtikce daha da beğeniyorum onu. tek eleştirebileceğim hususu, oyuna biraz geç müdahale etmesi olabilir ama neyse ki şimdiye kadar da sonuca etki eden bir yanlışı olmadı.
    ve evet, çok güzel dedin; Galatasary'ın olduğu bir yerde elbette favori biziz. üstelik not düşelim, lig de en mantıklı transferler ve yönetimsel tutumlar bizim tarafımızdan yapıldı.
    anadolu takımlarının da güçlendiği heyecanlı bir lig bizi bekliyor.
    ara verdiğin yazılarının bu sezon tekrar başlaması dileğiyle..
    saygılar

    YanıtlaSil
  2. başlık da çok manidar olmuş ;)

    YanıtlaSil
  3. Tebrikler isabetli ve güzel görüşleriniz için ama biraz daha eleştriyi yaptırımcı vede bu sene organizasyonsuz kalışlarımızada kaleminizi değdirirseniz niye ceza alan bir takım olduk ki o zaman ceza alan bir favori takım mı olacağız yani

    YanıtlaSil
  4. Evet doğru ve
    Galatasaray'ın maddi belirsizliği konusunda içime su serptin. İstikrarlı bir kadro kurabilmek umarım JOR için zor olmayacak.

    YanıtlaSil