28 Şubat 2015 Cumartesi

Khalkedon'dan 1 Önce

 
           İlk defa kendi resmimi koyuyorum bloğa; yok yok Sneijder, Yasin, Selçuk falan değilim, resimde sevinenlerden en önde solda yumruğunu sıkan siyah montlu gencim sadece... Bir Cuma akşamı maça son dakikada yetişip takımı desteklemeye gittim bende herzaman ki yerime ama daha fazla inanç, istek ve güvenle.

          Erciyes karşısına maç öncesinde Şifo Mehmet'in liderlikten indireceğiz laflarını dinlemiş, çok heyecanlı bir maç intibası bizi bekliyor derken maça hızlı başlayıp gelen erken gol aslında bizleri daha rahat geçecek bir maça yönlendirdi. Kaçan goller rahatlamak için gelecek 2.golün habercisi derken kaleyi tutan ilk pozisyonun gol olması ilk yarının son 10 dakikasını sıkıntılı geçirmemizi sağladı.

          İkinci yarı ise yine hızlı giriş, baskı ve sonrasında gelen gol bu sefer tempomuzu düşürmemize değil aynı konsantrasyon ve istek ile maçı götürmemizi, bol pozisyon zenginlikli ve Wesley'in assolistliğiyle sona eren liderliği pekinleştirici bir tablo çıkardı bize bu haftada da.

          Şimdi ise Khalkedon'a gitme zamanı, ışıkları kapatmaya, sahanın ortasına bayrak dikmeye ramak kaldı; gerçi saha ortası doluymuş oturanlar olacakmış duyduğumuz lakin kazanma hırsımız, azmimiz ve iyilerin mutlaka kazanacağını, adaletin yerini bulacağını düşündüğümden dolayı 4 puan farkın rahatlık ve güveni de eklenince bu koşullarda zaman kazanma zamanı diyorum yeter ki yolumuza taş koymasınlar...

       

21 Şubat 2015 Cumartesi

ICEBERGDEN ÇIKAN ATEŞ


        Asker anılarım gelir hep ne zaman Sivas'a deplasmana gitsek, -30 dereceyi görmüş; orada soğukta atletle her gün 6 km koşmuş, ellerim morarmış, 6 ayda 16 kilo vermiş bir insan olarak çokta hoş hatırlamam İç Anadolu'nun göbeğindeki bu şehiri.

       Maç öncesi kadrolar açıklanınca Melosuz dirençsiz bir o.saha görünümü, Bruma,Yasin,Sneijder ve Burak ile İtalyanlardan gelen alışkanlıklardan öte kendi oyununu kabul ettirmeye çalışacak bir takım ya da aslında maçı erken koparıp yetersiz kondisyon ile kademe yapıp maçı tamamlayacak bir görüntü intibası vardı bende.

       Erken gelen gol tam da böyle bir maç görüntüsü var derken, kaçan 2 pozisyon ve ''hakem hatası'' ile yenilen gol sonrası gerilen sinirler 2.yarıya takımı aslında bir bakıma da ateşledi. Rakibe pozisyon vermeden kontrollü oyunun devamı ve gelen goller ise bizim içimizin buz gibi havada ısınmasını sağladı, sırat köprüsünü kayıpsız atlatmamıza yol açtı.

      Rayına girmiş ve kazanmayı alışkanlık haline getiren bir takım görüyoruz artık, yüzleri gülen bir oyuncu topluluğu ve ne olursa olsun puan kayıplarının en aza indiği bir süreç ki bunun sonucu ne Hamza Hocanın takıma kattıkları ile sezon sonuna kadar devam edecek mücadele ve umut olacak. Zaten ''G.Saray'ın Olduğu Heryerde Umut Vardır'' !

16 Şubat 2015 Pazartesi

45 Dakika Düğün, 45 Dakika Cenaze



             Süper Lig'in 20. haftasında hafif yağmur, kar karışımı soğuğu iyice hissettiğimiz bir havada Balıkesirspor ile karşılaştığımız bir kış akşamından 3-1 lik galibiyetle yolumuza devam ediyoruz.

             Maça aslında hızlı başlayan ve Tarığın kendi kalesine atmaya çalıştığı golün ardından gelen ilk korner sonucu kazanılan gol, rakip takımın hızını kesti ve sonrasında Wesleyin zekası, Burağın gelişimi ile yarım saatte biten bir maç izledik Aslantepe'de. Yarım saatin ardından daha hızlı ve baskılı bir takım izlemeyi beklerken önce kontrol oyunu olarak düşündüğüm, sonrasında ise fiziki yetersizlik olduğunu anladığım bir takım oyunu gördüm.

               Özellikle Melo'nun çıkması sonrası 10 kişi kalanın Balıkesirspor değilde biz olduğumuz bir oyun tribündeki bizleri daha da üşütüyor, çok şey beklenen isimlerin yetersizliği de gelecekle ilgili korkutucu düşünceler itiyordu aklımıza. Sonradan giren isimlerin de direnç, etkinlik ve hız yerine daha da durağanlık katması kadro kalitesi ve mimarisi hakkında senelerin yanlışlarını yüzümüze vuruyordu.

               Gelecek hafta Sivas ve Sergen deplasmanı, takımsal zaafların daha tehlikeler yaratacağı, kazanmanın çok daha zorlu ve çetin koşullarla; 3 puanın ise altın değerinde olacağı bir maç bizi bekliyor olacak. İyi yapılanların daha da iyi yapılması, mücadelenin en üst düzeyde olması gereken bir maç ki belki de olumlu sonuç sezon sonu yıldıza bir takımı bu kadar yaklaştıracakken takımın kazanma ruhunun ve yeteneğinin üst düzeyde olacağı bir sonuç dileğiyle yoksa tam tersi suküt-ü hayal ile dibe giden yola ilk adım olacaktır.