25 Mart 2014 Salı

FCN BLOGDAYIM



Evet bundan sonra yazılarımla hem ilk gözbebeğim burada hem de Türkiye'nin en çok takip edilen bloglarından biri olan FCN Blogda sizlerle olacağım.

Şu ana kadar yazdığım yazıların linkini aşağıda sizlerle paylaşacağım, bundan sonra beni iki yerde birden takip edip yorumlarınızı paylaşabilirsiniz, ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

http://www.fcnblog.com/2014/03/ztk-elde-kalan-tek-hedef.html#more

http://www.fcnblog.com/2014/03/stsl-kenetlenin.html#more

http://www.fcnblog.com/2014/03/ucl-99-yl-once-bugun.html#more


G.SARAY TÜRKİYEDİR



Evet 4.hocamızı da milli takıma verdik dün itibariyle, önce tekerlekli sandalye erkek basketbol takımımız, sonra futbol takımımız, yetmedi voleybol bayan takımımız eee cilası da erkek basketbol takımımız olmak üzere artık bizim hocalarımızın elinde…

Kabul ettiklerini göstermeseler de her türlü zorluğu çıkartıp yolumuza taş koymaya çalışsalarda, yapacakları bir şey yok malum; gerçek olan ortada bize mecburlar, bizsiz onlar da bir hiçler.


Neyse tebrik ediyorum hocalarımı tek tek milli görev kutsaldır; bazılarının başkanları askere bile gitmeyip görevden kaçarken bize düşen de zaten iç mihraplar ne olursa olsun görev verildiğinde icra etmektir; ama ANLAYANA!

22 Mart 2014 Cumartesi

MANİFESTO...


Ne yazacak bir söz, ne kuracak bir cümle ne de ayakta duracak dermanım var şu anda. Çok sinirliyim, çok kızgınım, kalbim hızlı atıyor; cinlerim tepemde kısacası.

Bu halde ne yazıyorsun derseniz, bilirim ki en kolayı aslında suçu birine atmak, birilerini yargılamak; birilerine sorumluluk yüklemek. Ama sabır taştı, bu sene gitti ama bu işin sorumluları da hesap vermeli, tabir-i caizse Taksim Meydanında sallanacak olan varsa sallandırılmalı.

Bana sorarsanız en az sorumlu olan Mancini, en çok sorumlu olanlar ise sahada bu formayı giymeyi haketmeyen bir grup. Adam gibi oynamayacaksanız DEFOLUN gidin; hakkınız yok arkanızdakileri üzmeye, desteğe köstek olmaya.

Bir beklentim de Ünal Başkandan, hep destek oldum başından beri ondan bu seferki beklentim de cezaları acilen kesmek, kangren olmadan parmağı kesip kolu ve vücudu kaybetmemek; kesmezse maalesef kesileceklerin sayısı artacak belki de kendisine kadar uzanacak.

19 Mart 2014 Çarşamba

SADECE METİN OLUN...




https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUfOr-yl_TyedgganFexBg93kA9nbiwwBQPainwADJWYRJ0CUdfJE4srAWvASHdJO31ULjv-YXCvxf70gOtstgP4j7WWjhnnaMFtJXJfCXuyt_Vd1zLeWxfCB6ATX7hn7XPQ4qOkaZtuTu/s320/metinoktay3%5Bhikmetcilli%5D.jpg

Bu saatten sonra hiçbir şey istemiyorum sizden sezon sonuna kadar; ne şampiyonluk ne de Türkiye Kupasını almak…

Sadece armaya sahip çıkın, formanın hakkını verin; stada gelen taraftara saygınız varsa ya da üzerinizdeki milyonların desteğini gördüğünüz şanlı armaya…

Adı, kariyeri, yaptıkları ne olursa olsun beni bundan sonra sahada terini akıtan ilgilendiriyor; çıkın sahaya, mücadele edin, terinizi akıtın varsın gerisi olmasın. Kalmayı hak edenler kalacaktır bu takımda isimi büyük olanlar ya da arkası sağlamlar değil onu da unutmayın.

17 Mart 2014 Pazartesi

ELİNİ KALBİNE KOY VE HİSSET



Zafer inanların, zafer o gücü kalbinde hissedenlerin olsun; kaybedince dünyanın sonu değil aslında belki de kağıt üzerinde hiçbirşey kazanmayacağız ancak o Armayı ve arkasındaki desteği hissederek oynasınlar; varsın kaybedelim ama mutlaka birgün kazanırız.

It's Time To Win; VİRA BİSMİLLAH...

15 Mart 2014 Cumartesi

18 MART'I İNGİLİZLER ÇOK İYİ BİLİR


18 Mart 1915; bir destanın yazılışı, bir tarihin yeniden yazılması ve bir milletin iradesinin ortaya tekrardan çıkması demek. O büyük zafer Türkün gücünün dünyaya bir daha gösterildiği, biz istemedikten sonra biz bitti demedikten sonra hiçbirşeyin bitmediğinin bir kere daha mesajıydı aslında dosta düşmana.

Ne tesadüftür ki 99 sene sonra bir imkan daha çıktı elimize, karşımıza; pek insan bilmez 99 sene öncesi tek mezun bile vermedi veremedi G.Saray Lisesi, çünkü dönmeyi düşünmediler hiç gidenler bizlere bu ülkeyi bırakabilmek için.

99 sene önce yine aynıydı durum; biz hasta adam onlar koca İngiliz donanması ama geçilmedi, geçemediler Çanakkaleyi, bizde geçirmemeliyiz, geçememeliler bizi.

Bu ülkeye nice zaferler yaşattı bu arma, nice büyük destanlar yazıldı; şimdi de yapılabilir yeter ki birileri hatırlatsınlar muhtaç olunan kudretin damarlarda olduğunu...

14 Mart 2014 Cuma

PROTESTO

Bu deplasmandan sonra yapacak, yazacak başka birşey bulamıyorum; herkese protestom özelikle de iç saha da maç kazanıp kendini yırtana, taraftara hoş görünene, içeride atıp ta dışarıda boş kaleye atamayana, kötü oynayanı çıkarmayana, bu sorunlara çözüm bulamayana...

Birde bu takım Chelseayi mi eleyecek; biz Avrupa takımıyız eyvallah ama karşındaki de Avrupa Şampiyonu neyse görelim neler olacak, artı ben nasıl izleyeceğim bu maçları o da ayrı dert.

13 Mart 2014 Perşembe

BABAOCAĞI 3 PUAN, BU YAZI UĞUR GETİRSİN...


Şimdi malum yönetim deplasman galibiyeti primini 2 katına çıkardı, tam kadro bundan sonra gideceğiz gurbet ellere dediler; bizde kendi yöntemimizi yapıyor bundan sonra her deplasmandan önce yazımı yazıp totemimi yapacağım.

Kazanmak bence çok şey aslında, kaybetmek de ancak bu sefer olacak hissediyorum, inanıyorum. Kadro yapısı ne olursa olsun, oyun nasıl olursa olsun kazanalım artık, iki tane yiyeliöm gerekirse üç atalım ama kazanalım.

Karabük malum baba ocağı herkes bilmez Safranbolu lokumu, evleri hariç müthiş Bağlar gazozu aslında beni kendine çeken bu senede yaptılar görevlerini kendi evlerinde gerekenleri yenerek, şimdi misyon tamamlama zamanı bize yenilerek. 

Geçen sene Sneijder atmıştı şimdi kim atarsa atsın diyorum ama bir kayba daha dayanamaz bu yürek, armanın değerini bilenler anlayacaktır beni; eee hadi kazanın gari.

10 Mart 2014 Pazartesi

EVİNDE KÜKREYEN ASLAN PLAKA MESAJINI VERDİ…



6-1 malum Akhisar maçının skoru; bir de Trabzonun plaka kodu neyse o maçın sonucunu tamamen stres ve günlük performanslar belirler deyip bakalım biz kendi işimize.

Takım içeride farklı oynuyor birde Mancini defans oynatır diyorlardı ama ben uzun zamanda 6 gol attığımız iki maç hatırlamıyorum. Bir kere Mancinin en beğendim yönü asla hazır olmayan adamı oynatmıyor kim olursa olsun, geçen Semih sonra H.Balta şimdi de Chedjou geç gelince milli takımdan hemen kesiyor. Bu hem rotasyonu kullanmak ve takımı hazır tutmak açısından iyi hem de rakibin aslında oyuncuya göre kurduğu planını egale etmek demek oluyor bir anlamda.

Birde Drogba Akhisarı görünce bir farklı oluyor, bir daha oynatmamak lazım seviyorum çünkü Ramiz köfteyi yazık oluyor, takım iyi zaten içeride analize gerek yok ama ekstra Yektayı tebrik ediyorum; hem Selçuğa mesaj oldu hem de alternatif olduğunu gösterdi herkese.


Şimdi memlekete gideceğiz bu hafta Safranboludaki lokum tatlı mı olacak tuzlu mu göreceğiz ama Sneijder ve Drogba böyle oynarsa bize düşen ayakları uzatıp yatmak 4.yıldızı takmak.

5 Mart 2014 Çarşamba

BATAN GEMİNİN MALALRI UKRAYNA LİGİ



Savaş, iç karışıklık, devrim, ülkeyi terkedenler ve ekonominin iflası. Bu kötü olaylar malum şu anda tüm Dünyanın gündeminde ve sonuçları merakla bekleniyor.

Benim işim spor, futbol hatta çoğunlukla G.Saray o yüzden bu konulara girmeden ben konuyla bağlantısını yapayım hemen diyorum; bazı kulüp sahiplerinin ülkeden kaçması , teknik direktörlerin istifası, futbolcuların ülkeye gitmek istememeye başlamasıyla UEFA şu sıralarda futbolcuların serbest kalması hakkında toplantılar halinde ki bu da özellikle birkaç büyük takımda mevcut olan çok kaliteli ve büyük yeteneğin bedavaya gelmesi anlamına gelecektir.

Ben bizim açımızdan ihtiyacımız olduğunu düşündüğüm mevkilere yapılacak birkaç isimi burada sizinle paylaşayım dedim, eğer olurda UEFA dan bu karar çıkarsa da ayrıntılı bir şekilde futbolcu analizlerine de girip sizi bilgilendireceğim.

Bir Shaktar ve Luce efsanesi oldu malum bizim sayemizde aslında şimdi o cevherden faydalanmamız gerekiyor öncelikli aslında; birde malum en büyüğü var oraların D.Kiev ve son zamanlarda atak yapan Metalistle Dnipro yeterde artar bile bize.

Şimdi oradan da aslında yabancı alıp getirmek en mantıklısı malum Ukrayna milli takımında oynayan oyuncular belli olmaz koyu milliyetçidir ayrılmam derse yapacak bir şey yok ama önce yabancılar o zaman arada da bir iki Ukrayna genci yazayım buralara hemen misal Shaktardan stopere Y.Rakitsky, sağ beke D.Srna, kanatlara Bernard ve D.Costa,Taison ileriye de L.Adriano çok iyi gider aslında.D.Kievden ise kanatlara A.Yarmolenko ve J.Lens;  forvete Mbokani, Metalisten defansa P.Geueye, R.Moledo, kanatlara Marlos ve A.Gomez, Dniprodan da E.Konoplyanka ve defansa O.Mazuch bir çırpıda yazılacak isimler.

Bunlara eklenecek çok isim daha bulunur ama ben önce ilk aklıma gelen ve bize en çok gerekli olduğunu düşündüğüm mevkileri yazdım, zaman herşeyi gösterecek ama unuttum bizim başımızda Tüpçü Futbol Federasyonu vardı dimi; yabancı sayısını kısıtlayıp her sene Avrupada ve Dünyada milli takımlar bazında tüm kupaları toplamamızı sağlayan…

3 Mart 2014 Pazartesi

5 DEPLASMAN KALDI DİREN BERK



Bursa kupa maçını saymıyorum onda daha sakinim, Chelseayi zaten saymama gerek yok o ayrı dava; ama her deplasman puan kaybı gına geldi artık.

Taktik, teknik konuşmaya gerek yok sıkıldım çünkü başka açılardan yaklaşacağım bu maça. Birincisi neden sürekli siyah forma giyiyoruz deplasmanlarda; matem rengi iç karartıcı bir renk birde rakibe korku salacağını da düşünmüyorum, tamam sürekli parçalı giymeyelim ama kırmızı formamız var daha fazla cesaret verir ve rakibe de korku bence bu da incelenmeli.

Artı Drogbaya laf edersem taş olayım artık, en azından o kaçırıyordu sahada uyuyordu belki hiç koşmuyordu ama duruşu vardı en azından onu izliyorduk; koskoca takım forvetsiz oynuyor maalesef sorumluları da malum ama onların şimdi keyfi yerinde ne de olsa kaçtılar takımı bırakıp.


Birde Londrada deplasmanı hakkında o ayrı dava ya onu aslında hiç hatırlamasam daha iyiydi ancak Avrupada farklı oynuyoruza, büyük takımıza güvenip şimdilik atalım kafadan bunu, birde ricam olacak iyi bir sakinleştirici lütfen bana bu maçlar öncesi yoksa sanırım zor dayanacağım.