18 Ağustos 2014 Pazartesi

VİRA BİSMİLLAH


             25 Ağustos'ta Süper Kupa maçıyla bu sezonu da resmen açıyoruz; daha transferler bitmese de ki yine geciksek te şu an eldeki imkanlar ile yeni sezon ve hedeflerimizle ilgili olarak kısa da olsa bir analiz yaparak başlamak istiyorum.

         Hoca değişikliğinin her ne kadar istemesem de olumlu ve pozitif olacağı kanaatindeyim; Prandelli eldeki imkana göre kadro oluşturan, söylemleriyle ve hazırlık maçlarıyla hızlı oynamak isteyen takımı çabuk tanıyan ve eksiklikleri de bilen bir intiba verdi bizlere.

        Kadro ve oyun şablonu 4-2-3-1 olarak gözükmekte ileride Burak öndeki tek, arkasında kontenjana göre Bruma-Sneijder-Olcan hızlı, seri ve zeki atak organizasyonları derleyen bir ekip olarak hücum varyasyonlarında ilk alternatifler olarak elimizde şu anda mevcut. Melo-Selçuk değişmez orta ikilisi hücum ve defans arasındaki koordinasyonu sağlarken, sağ bekte benim de çok şeyler beklediğim Veysel, solda hızlı ofansif bek A.Tellles, stoperde de daha tam uyum sağlayamayan Semih, Chedjou ikilisiyle Muslera dirençli bir takım var şu anda önümüzde.

        Rakip hoca değişikliği ve bize karşı 2 sene üst üste Süper Kupayı kaybetmenin verdiği hırsla ki kupayı kazanmak isteyeceklerdir tabi ki lakin finallerde kazanma kültürü, kupa takımı olmamız bizim bence yine en büyük avantajımız her ne kadar eksiklerimiz olsa da yine kazanarak başlamak sezona da psikolojik üstünlük kurmak açısından da önemli olacak.

       İddialı olmalıyız ancak gerçekçi de olmalıyız, takım ve sistem oturmasa da transferler yetişmese de kazanacağımızı düşündüğüm bir kupa daha bizi bekliyor; neyse Kupa Beyi biziz, Kupa Kızı da orada olduğuna göre bekleyelim sonucu Vira Bismillah diyerek çıkalım 4. yıldız yoluna.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder