14 Eylül 2014 Pazar

Taraftarsız Oyun, Kısır Hücum

 
    Anderletch maçı öncesi ligde 2. haftada son provamızda Eskişehirsporla boş tribünlere karşı oynadığımız maçta 0-0 berabere kalarak ilk puan kaybını yaşadı. Genel olarak çok hareketli olmayan ve seyrek pozisyonların yaşandığı maçta gelecek maçlar için beni hem ümitlendiren hem de karamsarlığa düşünen bir çok ayrıntı yakaladım maç sonu itibariyle.

    Prandelli maça 4-3-1-2 ve 4-3-2-1 değişimli olarak başladı; önde Burağı Bruma ve Sneijder desteklemeye çalıştı lakin çok yavaş oynanan oyun, pas trafiğinin yeterli olmaması, takımın ve bazı oyuncuların hazır olmaması; kanat bindirmelerinin yerini bulacak ortalarla sonuçlanmaması kısır bir hücum varyasyonları olan maç yarattı.
 
   Yapılan değişiklerde ise Sneijder çıkması hariç genel olarak doğru hamleler yapılsa da takımdaki senkronizasyon bozukluğu, geç yapılan transferlerin uyum sürecinin olacak olması, bazı yıldızların hazır olmaması maalesef gerekli hamleyi yapmamızı engelledi ve taraftar olmaması da takımı şevke getirmeden genelde durağan, zaman zaman baskılı oyunu oluşturdu.

    Olumlu yanlar yok muydu  vardı tabi; mesela Chedjou beklenti üzerinde iyi oynayıp aslında eski performansına yaklaştı, takım genel olarak savunmayı iyi yapmaya başlamış, Dzemaili alışmasa da tam takıma aklını hemen gösterdi, Selçuk biraz daha toparlanmış gözüktü ve beklerimiz yeni olmasına rağmen bindirmeleri geçen maçlara göre daha etkili ve çoktu.

    En büyük sorunumuz ise düşündüğümüz gibi önde topu tutan, kuvvetli, bitirici özelliği olan bir strikerımızın olmaması ki bunu hocanın Burak yanı Pandev takviyesi ya da Burak Umut ikilisini oynatarak şu anda çözmeyi deneyeceğini düşünüyoruz; bu maçta çok oynayamadılar ancak bu ikili kombinasyonlarıyla başlayarak neler olacağını göreceğiz.

    Salı günü Ş.Liginde çok önemli bir maça çıkacağız artık bu maçı unutmalıyız çünkü zamanımız da kalmadı pek; taraftar etkisiyle de yabancı kontenjanının olmaması daha rahat kadro kurmamızı da sağlayacaktır. İçeride en az 7 puan dışarıda da alınacak bir galibiyet bence bizi gruptan çıkaracaktır sıra Ş.Ligi logosundaki 8 yıldızdan biri olduğumuzu tekrardan herkese gösterme sırasında ama dikkat edelim o yıldızlardan biri de Anderletch'e ait.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder