4 Eylül 2014 Perşembe

2014-2015 Model G.Saray!



      Transfer sezonu sona erdi ve hatta ilk maçımızı deplasmanda Bursaspor'a karşı oynayarak sezonu deplasmanda güzel bir galibiyetle açtık. Bu hem 4.yıldız yolunda güzel bir moral hem de deplasman fobisini yenmemiz açısından bize umut ve inanç sağladı sezon başında.

     Şimdi hem ilk maç ve taktiksel anlayış hem de son dakika da gelen 3 transferle geleceğe ve en azından devre arasına kadar küçük bir analiz, yapılacaklar ile eksikler-artılar üzerinden kısa bir fikir paylaşımı yapmak istiyorum sizlerle bence bizi neler bekliyor neler olacak hep beraber tartışalım burada.

    Kadro yapısı Prandelli hocamın ağzından çıkan sözlerden de duyduğumuz üzere isteklerine göre tamamlandı ki zaten 25 kişilik kadro da Şampiyonlar Ligine bildirildi artık bundan sonra top hocamız ve futbolcularda. Sinyor hazırlık maçlarında ve Süper Kupa maçında 4-2-3-1 denedi sürekli ve gördü ki öndeki bir Burak ve Umutla bu sistem işlemeyecek, hücum varyasyonları atıl kalacak, kanatlar yeterince bu sisteme aktif kapasitede değil ve takım etkisiz gözüküyor.

    Bu sebeple ilk lig maçına 4-3-1-2 ile başlayıp sonra da 4-3-3'e dönerek daha doğru oynayabileceğini alınan 3 isimle de zaten bundan sonra genellikle bu şekilde oynayacağını bizlere gösterdi. Peki kadro yapımız nerelerde ne kadar yeterli nerede fazla nerede azız.

    Kalede Muslera diyorum fala lafa gerek yok herhalde yedekte de Sinan Bolat takviyesi iyice bu sezon güvende olacağımızı gösteriyor bize iki direk arasında, beklere gelince Veysel, A.Telles, H.Balta üzerine Tarık takviyesi aslında modern beklerimizin artmasını sağladı her ne kadar daha ne kadar yeterli olacaklarını bilmesek bile. Stoperlere gelince ise Chedjou, Semih, Gökhan, Koray 4'lüsü tam ne yapacaklarını bilmediğimiz ve lider eksikliğimizin hala mevcut olduğu bölge olarka gözükmekte; oraya bir takviye yapılmadı veya yapılamadı lakin en rikli bölgelerimizden biri olarak gözükmekte.

    O.Saha ise Melo, Selçuk, Yekta, Hamit, Furkan üzerine Dzemaili gelince orada 3'lü oynayabilecek çok potansiyelli ve alternatifli bir kadro oluşturmuş olduk, yeter ki gerçek performanslarını gösterebilsinler, kanatlarda ise Olcan, Bruma, Yasin, Aydın geçen sezondan daha kaliteli ve kapasiteli bir 4'lü olarak bize daha çok umut vermekte artı Sneijder gibi bir lider hala bizde onun alternatifi ise sistemde belki değişikliklerle farklı isimler olarak gözükmekte ancak isim olarak Emre Çolak daha da zor da kalınırsa Umut Gündoğan olarak gözze çarpmakta.

     Forvet hattı ise bence bir takımın şampiyon olup olamayacağını belirtecek en önemli mevkii, senelerdir ligimizde şampiyonu forvet hattı ve etkinliği belirledi bu sezon da öyle olacak burada Burak ve Umut yerli rotasyonu mevcut lakin ben buraya direkt bir isim Drogba sonrası gerekli diye düşünüyordum ki hala öyle düşünüyorum Prandelli hocamız Pandev'i alarak yardımcı forvet eksikliğini gidermek ileride özellikle Burağın etkinliğini arttırmak amacında ki inşallah yanılmıyordur ancak ben ileride sorun yaşayabileceğimizi hala düşünüyorum.

    Genel hatlarıyla takımımız ve kadro analizi bu şekilde ortada 3 kupa ve büyük hedefler mevcut, ben özellikle Prandelli hocamıza güveniyorum bazı fikirleri benimle uyuşmasa da. Bize kalan takımı destekleyip maçlara gitmek ki ben hep orada olacağım sonrasını göreceğiz lakin biz yapılmayanları yaptık bundan sonra da yapacağız kimsenin şüphesi olmasın yeter ki bir olalım kenetlendikçe daha da büyüyeceğiz buna inancım sonsuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder