27 Eylül 2014 Cumartesi

60 Dakika Düğün, Yarım Saat Zulüm


    Ligin 4.haftasında yağmurlu bir İstanbul akşamında Sivasspor galibiyetiyle yolumuza devam ediyoruz. Kritik, karışık ve yoğun bir gündemimiz olduğu bu günlerde aslında ilaç gibi gelecek bir galibiyet oldu bu maç bizim için diyebiliriz.

    Maça kadrolara bakınca 4-3-1-2 ve 4-3-3 dönüşümlü oynayacağız diye düşünürken bir anda 3-5-2 ile çıkarak aslında farklı bir rotasyonla ilk defa karşımıza çıktı. Melo savunmanın arasına girerek 3'lü bir defans oluşturdu, Sneijder daha o.sahaya yakın oynayarak etkin ve mücadeleci bir oyun ortaya koydu ve hep söylediğim hücum aklımızı arttıracak Olcan maçn kopmasını sağladı.

     İlk bir saatlik bölümde dominant oynarak aslında evimizdeki maçlarda yapmamız gereken bir tablo oluşturduk aslında ancak son yarım saat hem yanlış oyuncu değişiklikleri özellikle etkili olan Dzemaili yerine giren Yektanın yeterince güçlü olmaması ve topu öne taşıyamaması, Olcan yerine ise Bruma beklerken Hamit girmesi ile topu öne taşıyacak isim eksikliğimiz hem de yorgunlukla çok sıkıntılı geçirmemizi sağladı kalan dakikaları dün akşam ki maç.

   Sonuç kazanan herzaman haklıdır ancak verilen pozisyonlar, yetersiz gözüken kondisyon, Prandelli hocanın hala sistem ve oyuncu kadrosunu bulamaması ile kısır, yetersiz son vuruşlarımız önümüzde bizleri düşündüren ayrıntılar olarak gözükmekte.

   Önümüzde bir Arsenal maçı var bizi bekleyen, ama en azından kazanılan galibiyetle bir moral ve lig için yeni başlangıç için umutlandırdı bizi ancak Londra'da işler Misak-ı Milli sınırları içerisindekinden çok farklı olacaktır. Topçular bizi iyi tanır ki yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır; sahada inanan bir 11 bekliyorum ben sonrasını bekleyip görelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder