20 Ekim 2013 Pazar

Kazanan Her Zaman Haklı mıdır



Haftalar sonra gelen galibiyet ve gülen yüzler demek isterdim öncelikli olarak bu yazımda lakin eleştiriler, malum herkesin futbolu bildiği işin başındakilerin futbolu bilmemesi ve bu takımdan bir şey olmaz sesleriyle son bulan yazılar.

Yıl 2000 bu takım UEFA'yı almış, Avrupayı titretirken yapılan hoca değişikliği sonucu takımın başına gelen Lucescu ve ilk Süper Kupa maçıyla başlayan serüven geldi aklıma.Ben dahil bu takım Monaco'da Real Madrid'i yenerken Avrupa'nın en büyüğü olurken bile beğenmemiştik hatta o sene, sonraki seneler; hep eleştirdik bu ''bağnaz'' futbolu. Sonrası malum değerini kaybedince anladığımız bir isim daha ve ahlarla keşkelerle geçen seneler.

Dünde takım alıştığımız G.Sarayım gibi değildi, içeride ki maçlarda alışık olduğumuz baskı yoktu, rakibi boğma yoktu, girilen pozisyonlar yoktu ama özellikle Ç.Rize ve Antalyaspor maçlarındaki 1-1 lik skorlar mı yoksa dün ki galibiyet mi derseniz oturur düşünürüm; neden mi çünkü takım birlikte doğru dürüst antreman yapamadan çıkıyor hala maçlara başında da daha yeni gelen bir hoca; ne ligi tanır ne de oyuncuları; ha derseniz sizde Tugay, Taffarel ne iş yapar bu takımda onlar da söylüyordur fikirlerini ama deneyecek denemesi lazım başı şeyleri.

Şimdi neler mi yapıyor Mancini; bir kere taktik yerleştirmeye çalışıyor, toplu hücum üzerine kurulu bir anlayıştan daha kontrollü oyun oynatmayı öğretmeye çalışıyor. Kadronun buna uygun olup olmadığını hangi oyuncularla kendi sistemini oynatabileceğini deniyor, takımın eksik olan koşu mesafelerini uzatmayı, kondisyonu arttırmayı, rakibe göre de sistem kurabilmeyi deniyor, oyuncuların pozisyon bilgilerini arttırmayı farklı yerlerde de oynayıp oynayamayacakların denemesini yapıyor; kısaca araştırıyor doğru için uğraşıyor o yüzden hemen asmak olan mantalitemizi biraz beklemek olarak değiştirmek lazım Mancini için bence.

Maça gelecek olursak Drogba etkisiz deniyor evet maç önü son dakikada belli oldu oynayıp oynamayacağı buna rağmen golün ilk mimarı kendisi, bir topu direkten döndü; 10 kişi kalmalarını sağlayan pası müthiş bir hareketle atıp oyunun kaderini değiştirdi tek başına ne diyeyim hep böyle kötü oynasın.Sneijder ise daha serbest bu sistemde, daha özgür; kondisyonu daha da artmış artacak o zaman daha iyi olacak en azından ben öyle düşünüyorum ama bir değişim olduğu her ne kadar dün o kadar da iyi oynamasa da belli.
Kanatsız oynadı dün takım tamam ama beksiz de oynadı, hem Sabri, hem Balta çok etkisizdi neredeyse hiç çıkmadılar bile. Selçuk bu sene hiç düzelemedi ben gazetelerde çıkan haberlere bağlıyorum birsaz fazla geziyor sanırım ama Meloda kesici rolünde özellikle Mancini sonrası pek ileri katkı vermemeye başladı.
Defansta da Semihe bir lafım olacak; milli maçta da iki golde hatalıydı burada da uyudu ama düzelmezse unutmamalı takımın başında artık Fatih Terim yok.

Genel olarak takımda yerli yabancı kalitesi farkı çok fazla bu da çok etkiliyor özellikle de Hocayı; eğer olur da kontenjan serbestliği gibi bir karar da takıma çok fazla yabancı isim alınacağı kanaatindeyim ancak öncelikli devre arası duyduğum bu  takıma gurbetçi birkaç yerlinin geleceği.Manciniyi biraz anlayalım çünkü bizde taktik anlamında çok eksik varken bu işin kitabını yerlerinde okumuş biri olarak yapacaklarını bekleyelim; ben kaybedecek çok şeyimiz olduğunu sanmıyorum özellikle de kazanabileceklerimizi düşündükçe.

Karabük'e gelince malum baba memleketi kadroları da iyi, oyunları da kaybediyorlar 5 haftadır ama ben sağlam buldum hem takımı hem kadroyu. Bize atamadıklarını başkalarına atarlar inşallah çünkü bu ligde en azından ilk 8 de olmalılar, ama bence düzelecekler takibim devam edecek onları da; Emek İş Sendikasını da :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder