25 Ekim 2013 Cuma

3 TE 2 / 6 DA 5, DÖNDÜ KÖR TALİH AYAĞA KALKTI DEV SALİH




Bu hafta da çok sevdiğim Eurolig ve takımlarımız hakkında gelen güzel sonuçlar sonrası bir yazı ekleyeyim dedim ki sonuçlardan en önemlisi bizim küçük devin hastaneden gelen iyi haberleri sonrası daha da keyiflendim ve sizlerle paylaşayım dedim.

3 te 2 yapan takımlarımız ki G.Saray Liv Hospital harici, bence yenilmesinden daha çok bu maçtan çıkardıklarını dikkate almak lazım, gerçekten iyi bir başlangıç yaparak geçen sene özellikle 2.tur grup maçlarında yaşanılan hayal kırıklıklarını telafi etmiş oldular en azından şimdilik.

Maçların tek tek analizini yapmayacağım küçük anektotlar vereceğim; Anadolu Efes ligde ilk iki maçta verdiği geçiş sezonu ve küçülme intibasını Avrupa'da yabancı sayısını serbest bırakılmasından kaynaklı daha rahat hareket imkanı sağlanmasından dolayı aslında daha iyi bir kadro görüntüsü veriyor ki bu hem iyi hem kötü aslında ekibimiz için. Gençleri yeterince kullanamayan kıstlı bir yerli rotasyonu ileride Euroligde de daha sert takımlar karşısında sorun yaratacağı gibi bütçe küçülmesinin de aslında tam olarak amacına ulaşmamasına yol açacaktır.

FÜlker için ise söylenecek pek bir söz yok; hedefler ve bütçe doğrultusunda Barcelona maçı tam bir test maçıydı ve bu testten de pozitif bir sonuçla çıkıldı, Obradoviç takıma inanılmaz bir özgüven sağlamış ki hep olumlu değişiklikler ve hamlelerle takımı ileriye taşımaya devam ediyor ne diyeyim bu kadro ve takımın Final Four oynayacağına inancım gittikçe artmaya başladı.

Gelelim kaybedene ki kaybederken bazı şeyleri kazanmak lazım, son 2 senenin Avrupa Şampiyonu; Spanoulisli Oly karşısında 14 sayı geriden gelip 3.periyotu önde bitiren ekibimiz maalesef son noktayı koyamadı ama Jawaiyi kazandı, inşallah iyileşecektir; diyebiliriz.Hedef maçlarında daha iyi oynadıkları takdirde hedef büyültebileceklerini söyleyebiliriz hatta Arroyo kilitlendiğinde çözüm noktalarını görebilmek açısından da iyi bir fikir edinmiş oldular ne diyelim bu grup onlar için hatalarını daha görebilme ve Final Four oynayıp oynayamayacaklarının denemesi olacak.

Avrupa'da kazanmak daha zevkli ne kadar herşey lokal sonuçlardan geçse de biz kazanmış ve kazanmaya alışmış bir tarihten gelmiş bir toplum olarak inşallah daha belirli süre ''Eyvah Türkler Geliyor'' dedirttirmeye devam ederiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder