10 Kasım 2013 Pazar

11 LERDEN DEV DERBİ ÖNCESİ MAÇ ÖNÜ ANALİZİ



Saat 18 itibariyle 11'ler açıklanınca hemen tek maçlık kupon yapmak ya da kuponuna maçı eklemek isteyenlere küçük bir analiz yapıp yardımcı olayım dedim...

Önce ev sahibi takımdan başlayayım; en büyük süpriz kadroda bence Meirellesin 18'e bile alınmaması oldu; bunun sebebini ise Alperin yokluğunda Christianın topu ileriye daha çok taşıyabileceği ve orada tutabileceği olarak düşünüyorum ki orta saha da direnç açısından olumsuz ancak hücum oynama ve yaratıcılık açısından mantıklı bir hamle olarak görüyorum. Emenikenin yedek kalıp diğer üçlünün oynaması ise bence daha mantıklı ve doğru olan tercihti, hoca da benimle aynı düşünerek gerektiğinde yedekten hazır kuvvet olarak ilerleyen dakikalarda kendisini oyuna sokarak diri ve canlı tutmak istedi sanırım hücum hattını.
En riskli tercih bence burada uzun sakatlıktan sonra oynayacak olan her ne kadar pozisyonunda Türkiyenin en iyisi olsa da maç. kondisyonu eksikliği olduğunu düşündüğüm Gökhan Gönül oldu ki sanırım oyuncunun tecrübesine çok güveniyor hoca.

G.sarayda ise defansı benim belirttiğim gibi yani daha sağlam kurmayı düşünmüş Mancini Danyi sol bek oynatarak; Ceyhunu orta da defansa yardımcı olarak oynatıp Selçuğu daha ileriye yakın oynatıp aslında Meloyla daha fazla hücuma katkı vermelerini istiyor, Brumayla Burağı da sanırım iki kanatta değişimli olarak oynatıp Drogbaya yardımcı olmalarını düşünüyor.G.saray da tabi ki handikap daha çok Erayın ne yapacağı bu defans dörtlüsünün hiç birlikte oynamaması, Bruma ve Burağın kanatlarda nasıl oynayacağı, Ceyhunun keza neler yapabileceği gibi ama bence en büyük hatası Mancinin Umutla başlamamak olacak.

Maç genelde evsahibinin topu kontrol ettii ve hücum edeceği bir oyun şeklinde geçecek, G.Saray ise daha kontrollü oynayacak. Çok golün olup olmayacağı konusunda fikrim tamamen Erayın performansı ile doğru orantılı, ancak şu an ki kadrolar ve yedeklerle de düşününce favori ev sahibi ekip olarak gözüküyor, güzel bir maç olacak bence süpriz olur mu bilemiyorum ancak kontrollü oyunu doğru oynayabilerlerse olur; ne diyeyim iyi seyirler kalbimiz tabi ki bir taraftan yana ama mühim olan sahadakilerin kalbini ortaya koyabilmesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder