26 Kasım 2013 Salı

MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR


Evet biliyorum biraz fazla nutuk vari bir başlık oldu ama gerçekler ortada ve bu gerçekleri canlandırmak sahaya çıkacak Parçalı forma ruhunu yansıtacak futbolcularımızın elinde.

Önümüzde Ronaldosuz Reale karşı büyük bir şans var aslında, diyeceksiniz ki dünyanın en pahalı oyuncusu G.Bale, Fransız golcü Benzema, süper kanat Di Maria… böyle liste uzayıp gider ellerindeki kadro her halükarda bizden çok daha iyi ve kuvvetli kağıt üzerinde doğrudur ancak biz kilitlendikleri takdirde en büyük güvenceleri ve belki de şu anda dünyanın en formda oyuncusu olmayan bir ekibe karşı, işlerini garantilemiş olmalarının verdiği rahatlıkta gözönünde bulunduğunda full konsantre olacağımız bir doksan dakikayla belki de olmaz denen şeyi başarabiliriz.

 Ne mi yapmak gerekli; dediği gibi doğru oynamak aslında elimizdekilerle en doğru şekilde oynamak. Eray artık daha tecrübeli önündekilerde acaba yı attılar az da olsa mühim olan önündekiler zaten, Semih iyileşti yanında Chedjou ile Benzamanın yüzünü çok fazla döndürmemeliler kaleye; sağda Eboue geçen seneki maçta ki gibi hatalar yapmamalı, yerini çok kaybetmemeli gerektiği kadar ileri çıkmalı, solda bence H.Balta oynamalı ya da adamsızlıktan Dany, kontrollü olmalılar en azından savunmayı doğru yapmalılar. Melo ve Selçuk çok güveniyorum çünkü formdalar ve vitrin maçı onlar için de bence orta saha üçlemeli yani Khedira,Modric yokken X.Alonsonun topu kurması Isconun topu yönlendirmesi engellenmeli o yüzden hemen önlerinde oynamalı Sneijder, en azından karşısında onu gören X.A. rahat çıkamayacaktır sürekli. Burak ve Drobayla önde savunmaya ki Varane oynamayacak sanırım o zaman özellikle de Pepeye baskı yapılmalı, ani çıkışlar içinse Bruma; fizik gücü her ne kadar yeterli olmasa da oynamalı.

Şimdi diyeceksiniz ki evet kağıt üzerinde bunları demekle olmuyor ancak bu kulüp Avrupa’da neler yaptı hepimiz biliyoruz, neler yapabiliriz onları da hayal ediyoruz. Mancini bu sefer doğru oynatacaktır takımı ben inanıyorum çünkü o da Florya’da odasındaki kupaları ve resimleri gördükçe daha da anlamıştır kulübün vizyonunu ve yapması gerekenleri, biz başkaları gibi anamızın ligiyle sınırlı kalan bir takım değiliz, bizim kuruluş amacımız gibi tabir-i caizse ecnebileri yenmektir;elde malzeme kısıtlıdır doğru ama bu takım daha zayıf kadrolarla Barcelonadan,Liverpooldan puanlar alıp gruplardan çıktı; o yüzden biz doğru oynamaya çalışalım önce sonrasını hep beraber göreceğiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder