27 Şubat 2014 Perşembe

SAVUNMA DERSİ VE MOURİNHO


Karşınızdaki takım Dünyanın en iyi antrenörünün olduğu ve son iki sezonda iki kere Avrupa'da kupa kaldırmış bir ekip ise hem de şu anda Premier Ligde liderse asla çıtır çerez değildir bunu anlamıştır artık çok bilen medyamız.

Neyse maça gelelim, şimdi Jose çıkmasa bize geçen sene belki Y.Finaldeydik, bu sene de ilk maçtan işi bitirmiştik belki de bize gelmek için hep bizimle eşleşiyordur daha öncede dediğim gibi. Maça beklenen ötesi ofansif başladık aslında endişe verici bir başlangıçtı benim için çünkü forveti çok efektif olmayan bir takıma karşı ki Torres ve Eto'o dan bahsediyoruz bu arada yetersiz hücum hattı derken; 3 stoperli çıkmasını beklemiyorduk lakin 3 lü o.saha ile Ramires-Lampard-Willian a üstünlük kurmaya çalışması daha mantıklı olurdu. Ancak sanırım D.Luiz ve A.Cole suz sol kanadı Hayroviçle aktif kullanmayı düşünmüş ancak savunma ve ilk Ş.Liginde maçında olmasının heyecanıyla yeterli katkı alınamayınca ilk 30 dakika taraftar ayakta tutmak zorunda kaldı takımı.

Sonra ise Yektanın pas ve direnç yüzdesini arttırması, o.sahayı elimize geçirmemiz ve kurduğumuz baskı ile 80. dakikaya kadar rakibi abluka altına alıp aslında gerçek kimliğimize bürünmüş olmamız ise maalesef Mou yüzünden beraberliğe yetti.

Neden mi onun yüzünden, hatları inanılmaz kapatan, boş alan bırakmayan ve sertlikle rakibi yıldıran bir takım arıyorsanız ilk Josenin takımlarına bakmanız yeterli olur. Bu işi en iyi yapan bu adam birde ilk golü bulunca tabi ki çözmek kolay değil ama evimizde gösterdiğimiz baskı ve direnç aslında Senijder ve Drogba biraz daha efektif olsaydı çözülebilirdi ancak bu da mümkün olmayınca iş Londraya kaldı tabi ki avantaj kayboldu.

Şimdi ne mi yapmalıyız, favori onlar ama umudumuz hala devam ediyor o yüzden 3 lü o.saha çıkmalıyız ileride daha çok baskı yapan rakibi rahatsız eden, misal sağda Hayro,solda Sneijder ileride Burak yada Sağda Burak solda Sneijder ileride Umutla çıkmalıyız onları hataya zorlamalıyız. Drogba yazmadım dikkatinizi çekerse artık sanırım kendisine veda turlarındayız gerekirse oynamalı artık sonradan girmeli ya da o yüzden en dirençli kadroyla kurmalıyız sonra da mücadele etmeliyiz.

Sonuç mu bakacağız lakin kazanabilirdik onuda belki deplasmanda yaparız ama bir Avrupalı gazetecinin kuradan sonra dediği lafla bitireyim yazımı '' Chelsea çok iyi, zengin ve kaliteli bir takım ancak G.Sarayda çok büyük takım''. Zaman Londrada büyüklüğü tekrar gösterme zamanı.

22 Şubat 2014 Cumartesi

Ş.LİGİNE DİREKT GİDECEK TAKIM


Evet düşmeden Aslantepe yollarına yazalım dedik bugünün anlam ve önemini, bu maçı alan büyük ihtimalle direkt Ş.Ligine gidecek ki o yüzden çok önemli ve çok sert bir maç olacağını düşünüyorum.

İki takımın da çıkaracağı 11 ler çok önemli olacak ki bugün Drogbasız bir kadro bekliyorum, pas trafiğinin yüksek olması ve takımın top kontrolünü elinde tutulması açısından Hayro ile başlayacağını hatta Dany sağ bekte oynarsa stoperlere baskı yaparak stoper oynarsa ise Serdarın oynayacağı bizim sol onların sağ kanadından atak yaparak oyunu çözmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Ben taraftar, futbolcu ve hırs ile bugün rakibi baskı altına alarak galip geleceğimizi düşünüyorum, Mancininin iç saha kendiminde statta olmasına güveniyorum, ne diyelim '' Bugün Günlerden G.Saray'' maç sonu da bu neşemin daim olması dileğiyle.

19 Şubat 2014 Çarşamba

ÇÖZÜMÜ BULDUM BENİM DE DEPLASMANA GİTMEM GEREK...



Daha yeni evliyim vallahi hanım beni boşar; tamam Aslantepe'de gidiyorum maçlara full konsantre izliyorum, deplasmanları da evde ancak demek ki olmuyor statta sinerji yaratmak lazım anlaşılan sıkıldım çünkü;bir deplasman ve bir puan kaybı daha…

Çok merakla bekliyordum bu maçı bakalım neler değişti diye ama değişen olay belli oldu; Drogba. Chelsea maçına odaklı kendisi bunu herkes biliyor, bize çok katkıları oldu her anlamda evet çok ta severim kendisini ama bir yere kadar önce G.Saray; inşallah bunu anlatacaklardır ona.

Sadece eleştiri yazacağım çünkü bir deplasman maçında daha puan kaybı görmek istemiyorum artık. Selçuk ile Melo yeterince sert olamadı kart sınırından dolayı tamam o zaman oynatmayacaksın yerlerine alternatiflerin olacak.

A.Telles iyi bir hucüm beki ama arkasını toparlamak pozisyon almasını öğretmek lazım maalesef birazda fizik gücü eklemek. Burdisso sert tamam ama yeterli değil, bir stoper kademeye girdiği zaman o pozisyonu kesmeli mutlaka. Konsantrasyon en önemli şey bu, öne geçtin mi maç başı bitireceksin onu ve ligin en az top oynayan takımına karşı topa sen hakim olacaksın rakibe topu bırakmayacaksın…

Şimdilik yeter bu kadar çünkü çok önemli 2 maçımız var desteğe devam şimdilik ama herkesin ayakları yere basmalı; herkes bir kere daha oturup düşünmeli.


Birde şimdiden yazayım 3 adam almalıyız seneye, bir lider stoper; bir o.sahaya gerektiğinde Selçuk ve Meloyu kesecek box to box birde iş bitirici ayakta top tutan, basan kuvvetli bir santrafor gerisi var zaten yeterince ben söyleyeyim de anlayanlar beni anlamıştır.

17 Şubat 2014 Pazartesi

ÇITIR ÇEREZ CHELSEA





Maça 10 gün kala ‘’kolay’’ rakibimiz ve son durumu hakkında kısa bir analiz yapayım dedim ve sizlerle paylaşayım dedim. Evet ilk çıktığı herkesin sevindiği bu rakip malum geçen senenin Avrupa Ligi ondan önceki senenin Ş.Ligi şampiyonu önce bu küçük anektotu belirteyim demek istiyorum.

Rakibimiz gittikçe artan formu hatta şu anda Premier Liginin zirvesinde olmasından dolayı, kadro yapısı ve başındaki hocada malum Jose olunca bize karşı bariz favori olarak gözüküyor aslında bizim çok bilmiş basınımız ne kadar kolay olarak lanse etse de. Hatta o zamanda dedim keşke Manu çıksaydı diye ama belki şöyle bir şansımız olabilir daha tam bir Jose takımı olmadılar yani geçen sene Realin başındayken bizi elediği takım kadar sert değiller.

Sert değiller diyorum Jose takımları öncelikli olarak çok sert, çok düzenli ve disiplinli olurlar pek dağıtmak kolay olmaz onları, rakibi yıpratırlar ve fizik olarak ezerler ama bu takım henüz o takım değil hatta sertliklerinin gittikçe artmasında etken olan Matic bize karşı oynayamayacak o yüzden Melonun orayı ele geçirebilme imkanı bulunuyor.

En yaratıcı isimleri tartışmasız Hazard lakin önlerinde hala bir Drogbaları yok evet şimdi diyeceksiniz Eto’o ve F.Torres var yetmedi Schürrle ve Demba Ba var ama o kadar lider vasıflı değiller ya da gösteremiyorlar o vasıflarını hala.

Yaratıcılık anlamında çok yetenekli Willian ve Oscar ilerisi için çok büyük star potansiyeline sahipler ancak dirence karşı çokta dayanıklı değiller henüz, Lampardın yaşı malum Ramires çok dinamik ama bizden Maticsiz çokta üstün değiller o.sahada da .

Defans aslında çok deneyimli, tecrübeli; birlikte oynamaya alışmış bir hat ki bence en sağlam alanları da orası fakat dinamizmin eksik olduğunu da orada unutmamak lazım ki Josede şimdiden gelecek sezon için oraya K.Zoumayı aldı yani o da görüyor bu aksaklıkları.

Biz favori değiliz; onlar kadar kadro kapasitesmiz yok doğrudur ama bizde olup onlarda olmayan bir şey var, ‘’We Have Drogba They Don’t’’. Karışmayın bende demiş zaten kendisi de Selçuğa bekliyoruz Reis bizde merakla.

4 Şubat 2014 Salı

GENÇLEŞTİK Mİ DEĞİŞTİK Mİ…



Ben yetişemedim inanın transferlere; hergün takip hergün haber hergün farklı isim ha geldi ha gelecek derken d.arası için sezon başında yapılması gereken veya yapılan değişim bir anda şimdi yapıldı.

Say say bitmez ki doğru yanlış onları tartışacağız ya da sahaya çıkınca daha iyi anlayacağız lakin küçük bir analiz yapayım dedim kendimce.

Birkere başkandan allah razı olsun diyeyim öncelikli olarak, paraya sürekli kıyıyor elinden geldiğince doğru ya da yanlış yapmaya çalışıyor; taraftarın heyecanı canlı tutuyor aslında bir bakıma.

Gelelim alınan adamlara takımın bence en önemli eksiği sol bekti ki bence d.arası transferinde Türkiye’de yapılan en şaşalı transfer yani A.Telles transferi yapıldı, Brezilyanın en iyi sol beki seçilmiş genç , yetenekli ve gelecek vaat eden biri ha ben daha tecrübelisini seçerdim ancak tutarsa gerçekten çok büyük kazanç  ve transfer olur.

 Sağ beke bence Veysel transferi özellikle hem rotasyon hem de kontenjan denen saçmalıkta Eboueyi dinlendirmek amacıyla yapılmış çok çok kaliteli ve iyi bir hamle oldu, Salihde hem rotasyonda hem de belki önde kullanabilmek açısından faydalanabileceğimiz bir isim oldu ki orayı da artık garanti altına aldık diyebiliriz.

Stopere gelince bence Koray transferinin önemini gün geçtikçe anlayacağız tek korkum iki sene sonra B.Dortmundun 7 kağıdı bastırıp onu geri alması olur, Burdisso bence kapalı kutu herkes yeni Luciano diyor onun için ama ben geçiş dönemi transferi olarak düşünüyorum sezon sonu orayı lider vasıflı bir yıldızla doldurabiliriz.

Orta sahada Umut inanılmaz bir potansiyel aslında iki yönünü de oynayabilen oyunun ayağına top çok yakışan biri bence alternatif anlamında çok faydalı olacak. Hayro aslında hazır bir yıldız adayı ancak ben kanattan çok Sneijdere alternatif olabileceğini düşünüyorum, yine kanatlara gelen Lucas içinse Yeni Messi dendiğine göre beklemek lazım diye düşünüyorum.Oğuzhan mi bence çok büyük bir yıldız potansiyeli biraz sabır.


Aslında yapılan bence hem gençleşme hem de daha önceden dediğim devrimin ilk ayakları; hocanın eline daha alternatifli bir kadro verildi öyle ya da böyle sonuçları göreceğiz ama aşı tutarsa bizi tutmak kolay olmayacaktır, sezon sonu da bence zaten 2-3 direkt yıldız statüsünde isimle çok kalifiye bir takım olabiliriz ne diyeyim Lidyalı Başkan durmak yok yola devam. 

METİN OKTAY DİYE BİR ADAM ALDIK İLK MAÇINDA 6 GOL ATTI



Evet öyle oldu gerçekten de; her golden sonra onun adı yankılandı anons olarak,futbolcular sahaya çıktıklarında onun gibi elini kalbine yani aslında armaya götürdüler; gollerden sonra da armayı gösterdiler bize.
,
Biz tribünlerde Metin onlar da saha da Metin oldular bizim için; aslında bizim beklediğimiz hep bunu olmalarıydı aslında biz hep böyleyiz çünkü veya ben hep öyleyim öyle hissediyorum.

Ben onun G.Saraylılığını örnek alarak babamdan o anlatılarak büyüdüm, hatta G.Kılıçlar, T.Şerenler de cabası sonra mı yetiştiğim kadarıyla Cüneyt Tanmanları, Bülent Korkmazları şimdi de Semih Kayaları görüyorum o nesili örnek alan.

Maçın analizini aslında rakip takım hocası yaptı maç sonunda, keşke hiç gelmeseydik buralara diye hatta Bursa’dan yine Şener dedi mikrofonlara sahada hepsi Metin Oktay gibiydi birşey yapamazdık diye.


Ha birde 6-0’a sürekli atıfta bulunanlara bir lafım olacak; bir takım düşünün ki 12 senedir tek konuştuğu şey bu olsun yani bizim için sadece bu maçla sınırlı kalan bir skor; ne diyelim meşhur Platini ki kim olduğunu onlar çok iyi bilir lafıyla bitiriyorum o zaman; ‘’ Küçük takımlar yendikleri büyük takımları anlatarak, büyük takımlar ise kazandıkları kupaları anlatarak geçirirler ömürlerini’’