27 Şubat 2014 Perşembe

SAVUNMA DERSİ VE MOURİNHO


Karşınızdaki takım Dünyanın en iyi antrenörünün olduğu ve son iki sezonda iki kere Avrupa'da kupa kaldırmış bir ekip ise hem de şu anda Premier Ligde liderse asla çıtır çerez değildir bunu anlamıştır artık çok bilen medyamız.

Neyse maça gelelim, şimdi Jose çıkmasa bize geçen sene belki Y.Finaldeydik, bu sene de ilk maçtan işi bitirmiştik belki de bize gelmek için hep bizimle eşleşiyordur daha öncede dediğim gibi. Maça beklenen ötesi ofansif başladık aslında endişe verici bir başlangıçtı benim için çünkü forveti çok efektif olmayan bir takıma karşı ki Torres ve Eto'o dan bahsediyoruz bu arada yetersiz hücum hattı derken; 3 stoperli çıkmasını beklemiyorduk lakin 3 lü o.saha ile Ramires-Lampard-Willian a üstünlük kurmaya çalışması daha mantıklı olurdu. Ancak sanırım D.Luiz ve A.Cole suz sol kanadı Hayroviçle aktif kullanmayı düşünmüş ancak savunma ve ilk Ş.Liginde maçında olmasının heyecanıyla yeterli katkı alınamayınca ilk 30 dakika taraftar ayakta tutmak zorunda kaldı takımı.

Sonra ise Yektanın pas ve direnç yüzdesini arttırması, o.sahayı elimize geçirmemiz ve kurduğumuz baskı ile 80. dakikaya kadar rakibi abluka altına alıp aslında gerçek kimliğimize bürünmüş olmamız ise maalesef Mou yüzünden beraberliğe yetti.

Neden mi onun yüzünden, hatları inanılmaz kapatan, boş alan bırakmayan ve sertlikle rakibi yıldıran bir takım arıyorsanız ilk Josenin takımlarına bakmanız yeterli olur. Bu işi en iyi yapan bu adam birde ilk golü bulunca tabi ki çözmek kolay değil ama evimizde gösterdiğimiz baskı ve direnç aslında Senijder ve Drogba biraz daha efektif olsaydı çözülebilirdi ancak bu da mümkün olmayınca iş Londraya kaldı tabi ki avantaj kayboldu.

Şimdi ne mi yapmalıyız, favori onlar ama umudumuz hala devam ediyor o yüzden 3 lü o.saha çıkmalıyız ileride daha çok baskı yapan rakibi rahatsız eden, misal sağda Hayro,solda Sneijder ileride Burak yada Sağda Burak solda Sneijder ileride Umutla çıkmalıyız onları hataya zorlamalıyız. Drogba yazmadım dikkatinizi çekerse artık sanırım kendisine veda turlarındayız gerekirse oynamalı artık sonradan girmeli ya da o yüzden en dirençli kadroyla kurmalıyız sonra da mücadele etmeliyiz.

Sonuç mu bakacağız lakin kazanabilirdik onuda belki deplasmanda yaparız ama bir Avrupalı gazetecinin kuradan sonra dediği lafla bitireyim yazımı '' Chelsea çok iyi, zengin ve kaliteli bir takım ancak G.Sarayda çok büyük takım''. Zaman Londrada büyüklüğü tekrar gösterme zamanı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder