17 Şubat 2014 Pazartesi

ÇITIR ÇEREZ CHELSEA





Maça 10 gün kala ‘’kolay’’ rakibimiz ve son durumu hakkında kısa bir analiz yapayım dedim ve sizlerle paylaşayım dedim. Evet ilk çıktığı herkesin sevindiği bu rakip malum geçen senenin Avrupa Ligi ondan önceki senenin Ş.Ligi şampiyonu önce bu küçük anektotu belirteyim demek istiyorum.

Rakibimiz gittikçe artan formu hatta şu anda Premier Liginin zirvesinde olmasından dolayı, kadro yapısı ve başındaki hocada malum Jose olunca bize karşı bariz favori olarak gözüküyor aslında bizim çok bilmiş basınımız ne kadar kolay olarak lanse etse de. Hatta o zamanda dedim keşke Manu çıksaydı diye ama belki şöyle bir şansımız olabilir daha tam bir Jose takımı olmadılar yani geçen sene Realin başındayken bizi elediği takım kadar sert değiller.

Sert değiller diyorum Jose takımları öncelikli olarak çok sert, çok düzenli ve disiplinli olurlar pek dağıtmak kolay olmaz onları, rakibi yıpratırlar ve fizik olarak ezerler ama bu takım henüz o takım değil hatta sertliklerinin gittikçe artmasında etken olan Matic bize karşı oynayamayacak o yüzden Melonun orayı ele geçirebilme imkanı bulunuyor.

En yaratıcı isimleri tartışmasız Hazard lakin önlerinde hala bir Drogbaları yok evet şimdi diyeceksiniz Eto’o ve F.Torres var yetmedi Schürrle ve Demba Ba var ama o kadar lider vasıflı değiller ya da gösteremiyorlar o vasıflarını hala.

Yaratıcılık anlamında çok yetenekli Willian ve Oscar ilerisi için çok büyük star potansiyeline sahipler ancak dirence karşı çokta dayanıklı değiller henüz, Lampardın yaşı malum Ramires çok dinamik ama bizden Maticsiz çokta üstün değiller o.sahada da .

Defans aslında çok deneyimli, tecrübeli; birlikte oynamaya alışmış bir hat ki bence en sağlam alanları da orası fakat dinamizmin eksik olduğunu da orada unutmamak lazım ki Josede şimdiden gelecek sezon için oraya K.Zoumayı aldı yani o da görüyor bu aksaklıkları.

Biz favori değiliz; onlar kadar kadro kapasitesmiz yok doğrudur ama bizde olup onlarda olmayan bir şey var, ‘’We Have Drogba They Don’t’’. Karışmayın bende demiş zaten kendisi de Selçuğa bekliyoruz Reis bizde merakla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder